Fakta: Högriskmatcher i EM

Polisen i Frankrike har pekat ut fem högriskmatcher i EM-turneringen. Samtliga klassas som 3 av 4 på en riskskala.

England–Ryssland (spelad lördag i Marseille)

Turkiet–Kroatien (spelad söndag i Paris)

England–Wales (spelas på torsdag i Lens)

Tyskland–Polen (spelas på torsdag i Paris)

Ukraina–Polen (spelas den 21 juni i Marseille)

Källa: L'Equipe

Uefa hotar att diska både England och Ryssland från EM-turneringen om våldet från ländernas supportrar fortsätter.

Frankrikes inrikesminister kräver ett förbud mot alkohol i de städer där EM-matcher spelas, efter våldsamheterna i Marseilles.

Efter slutsignalen i matchen mellan Ryssland och England bröt våldsamma bråk ut på läktarna inne på arenan i Marseille. De ryska supportrarna uppges ha stormat en läktarsektion med engelska fans. 31 personer skadades, varav åtta allvarligt.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa uppger att Ryssland kommer att straffas för våldsamheterna. En dom kommer den 14 juni.

Hotar att diska

I ett senare uttalande hotade Uefa att kasta ut både Ryssland och England ur EM-turneringen om ländernas supportrar är inblandade i fortsatta våldsamheter.

Uefa:s exekutiva kommitté varnar för att man "inte kommer att tveka att införa ytterligare sanktioner mot engelska fotbollsförbundet (FA) och ryska fotbollsunionen (RFU), inklusive en möjlig diskvalificering av deras respektive lag i turneringen, om sådant våld inträffar igen".

Den brittiska regeringen är "djupt oroad" över våldet i Marseille, skriver man i ett uttalande som fortsätter: "Vi har erbjudit oss att skicka fler brittiska poliser inför nästa match som England spelar".

Alkoholförbud

Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve efterlyser hårda straff för England och Ryssland.

– Det är absolut nödvändigt att de nationella fotbollsförbunden vars supportrar orsakar den här typen av händelser ska straffas för det som hände inne på arenan, och utanför, sade han vid en pressträff på söndagskvällen.

Cazeneuve uppmanar även polischefer i de nio städer där EM-matcher spelas att förhindra försäljning och förtäring av alkohol i känsliga områden dagen före och dagen då matcher spelas.

Även Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic är kritisk mot de våldsamma bråken.

– Det som hände tillhör inte fotbollen. Det är inte det vi vill dela med oss av, sade han på presskonferensen inför Sveriges EM-premiär mot Irland.

– Det som hände får inte hända.

Kritik mot arrangören

Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko kritiserar i en intervju med R-Sport de ryska supportrarna. Men han riktar också en känga mot arrangören.

– Sådana här matcher måste organiseras på ett bättre sätt, fansen måste separeras. Det fanns pyroteknik (inne på arenan), vilket naturligtvis är dåligt, och det fanns inga skyddsnät, ingenting, sade Mutko enligt Tass.

Flera hundra huliganer har drabbat samman i Marseille under tre dagar inför EM-mötet mellan England och Ryssland. Även Nice har drabbats av våldet. Där uppges sju personer ha skadats, varav en allvarligt.

På söndagskvällen drabbade tyska och ukrainska supportrar samman i Lille. Ölflaskor ska ha kastats mot ukrainarna, under några minuter innan supportrarna skingrades.

– Ingen har gripits och polisen behövde inte ingripa, säger en polis.