Fridas tre höjdpunkter

1) Den här helgen kommer jag att tillbringa   varje   vaken stund på   F1-banan   i Albert Park, så när som på någon   joggingrunda   längs St   Kilda   Beach   på morgonen och apropå morgon. Jag hoppas ni ställer klockan och är med oss i morgon lördag för årets första kval (06.40,   Viasat   Motor,   TV10,   Viaplay). Och på söndag är det 05.15 som gäller för   Australiens   GP! Förbered kaffebryggar´n bara!

2) Hade jag inte varit på andra sidan jordklotet hade jag följt handbollsdamernas OS-kval, mot Polen (lördag 13.30) och mot Ryssland (söndag 15.30) på TV3 och Viaplay.

3) När Manchester City och Manchester United möts på söndag eftermiddag (16.55, Viasat Fotboll/HD) sitter jag uppe i luften på väg hem från Australien. Men det kommer bli en perfekt match att kolla på i efterhand när jag kommit hem, är jetlaggad och inte kan sova. 

Morgonsolen skiner på mig när jag promenerar genom Albert Park i landet upp och ner. Jag går raskt men vill helst småspringa, skutta som ett barn för att snabbare hinna till den Formel 1-depå som har fattats i mig alldeles för länge nu.

Så vad är nytt för i år då?

LÄS MER: Frida Nordstrand: Vi får se den största lyfta bucklan 

Svenskt har vi förstås i motorsportens kungaklass även i år då Marcus Ericsson fortsätter hos Sauber. Ericsson är, enligt honom själv, i bättre form än någonsin både fysiskt och psykiskt. Men hur konkurrenskraftig är bilen?

Faktum är att vi har fyra förare från norden på startgridden då danske Kevin Magnussen kommer tillbaka och ersätter Pastor Maldonado i Renault. Tillsammans med Kimi Räikkönen och Valtteri Bottas från Finland bildar de en häftig nordisk kvartett bland de 22 bästa racingförarna i världen.

Det leder mig in på den största frågan – vem vinner?

LÄS MER: Frida Nordstrand: Det är jobbigt att vara supporter när det är derby 

Mercedes med fjolårsmästaren Lewis Hamilton och Nico Rosberg kommer självklart vara väldigt starka även i år, men experterna tror att Ferrari med Sebastian Vettel i spetsen har närmat sig och kan hota.

Frågorna snurrar i mitt huvud medan jag scannar in mitt passerkort.

Samtidigt släpper en bil av Räikkönen som hoppar ut, lugnt promenerar förbi de skrikande fansen som förgäves viftar med sina pennor och block och försvinner spårlöst.

Skönt att vissa saker förblir oförändrade…