Epsilons lag i Nordic Championship
  • William "draken" Sundin
  • Fredrik "freddieb" Buö
  • André "BARBARR" Möller
  • Karl-William "kalle"  Haraldsen 
  • Christian "chrille" Lindberg (coach)

När Epsilon lämnade servern efter matchen mot landsmännen i Godsent tidigare i november var det utan en kvalplats till nästa Major. Men med sig fick de ett kvitto på vad laget var kapabelt till. 

Godsents legendariske skarpskytt Jesper ”JW” Wecksell passade dessutom på att hylla Fredrik ”REZ” Sterner i en tweet om att han snart kommer vara en av Sveriges bästa spelare.

– Jag var väldigt nöjd med min egen insats. Men det är klart att det värmde lite extra att höra det från sina motståndare, säger Epsilon-stjärnan själv om de fina orden.

Ska man tro Fredrik ”REZ” Sterner är förlusten dessutom redan glömd. Nu blickar laget framåt. Mot drömmen om en Major.

– Det som gäller nu är att bli starkare och bygga upp laget bättre psykiskt för att kunna slå tillbaka hårdare nästa chans vi får.

Sedan Joakim "disco doplan" Gidetun lämnade laget för Fnatic har Epsilon saknat en ordinarie femte spelare. Något som i kombination med få möjligheter att möta de bästa lagen gör det svårare att nå toppen, enligt ”REZ”.

– Med ett komplett och strukturerat lag så når vi toppen på nolltid. Sen måste vi få chansen att möta de bästa lagen för att bevisa vad vi går för, säger han.

Men kanske är Epsilon nära att fylla den tomma stolen. När Epsilon tar sig an finska laget ENCE på torsdag i Nordic Championship-finalen är det norrmannen Karl-William "Kalle" Haraldsen som, efter ett succéartat inhopp under Minorn, fyller det tomrummet.

– Vi tänker testa honom framöver och se hur det går, säger Fredrik ”REZ” Sterner.

Och på tal om matchen mot ENCE. Den ska inte vara något problem, enligt Epsilon-stjärnan.

– Efter att de tappade ”juhob” och ”xarte” så känns det som om det bara gått nedåt för dem. Jag har bara positiva tankar kring den matchen.