Fem tips för säker julhandel på nätet:

Fakta om företaget. Ta reda på mer om företaget genom att söka på forum och Google.
• Varans pris. Kolla så att moms, frakt med mer är inräknat i varans slutpris.
• Förväntad leveranstid. Kolla leveranstiden och om varan finns i lager. När är sista beställningsdag för att få din leverans innan jul?
Betalning. Undvik förskottsbetalning. Betalar du innan du fått varan så förlorar du ditt starkaste påtryckningsmedel, att kunna hålla inne med betalningen om något går fel.
• Jämför innan du handlar. Använd sunt förnuft och jämför priser men var alltid misstänksam mot extremt bra erbjudanden.

Ett nytt blufföretag på nätet är på väg att avslöjas. Sajten snow-house.net lockar med extremt billig elektronik - men uppger en falsk adress och går inte att nå på telefon.

– De är skojare, säger Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel.
På hemsidan annonseras TV-apparater, spelkonsoler och annan elektronik ut för priser som ligger långt under marknadspriset. Sajten vill ha betalt i förskott, och i kontaktinformationen saknas telefonnummer,

Däremot finns en adress i Stockholm City angiven, och på den finns faktiskt ett företag som heter Snowhouse. Men det har ingenting med elektronikförsäljning att göra.
– Vi har uthyrning av stugor och lägenheter i fjällvärlden, och har hållit på med det sedan 1986, säger ägaren Bengt Mårdstam till Metro.

De senaste dagarna har han blivit nedringd av människor som googlat på bluffsajtens namn och hittat hans telefonnummer.
– De tycker att är "sjukt billigt". Men jag säger att de absolut inte ska köpa något eftersom de aldrig kommer att få några varor.

Bengt Mårdstam har nu polisanmält sajten, och också lyckats få vissa annonser på nätet bortplockade. Prisjämförelsesajterna Prisjakt.nu och Pricerunner varnar också för sajten.
– Vi avråder definitivt från att köpa från dem. Dels för att priserna är för bra för att vara sanna, dels för att det är så bristfällig information på hemsidan, säger Stefan Karlsson, PR-ansvarig på Pricerunner.

– Vid den här tiden på året, sista veckan i november inför julhandeln, brukar det ploppa upp nya sajter och en del av dem är inte seriösa. Så vi brukar gå ut till alla konsumenter att inte betala i förskott i julhandeln, säger Magnus Bengtsson på Prisjakt.nu.