Tre fiender som kan sporra dig
  • Vad du har råkat ut för
    Vi har alla hört om människor som drabbats av exempelvis sjukdomar, kränkningar eller taskig uppväxt – och sedan jobbar mot cancer, mobbning eller dålig självkänsla.  Vad har du i din historia som tänder din motivation?
  • Sådant som stör dig
    Kanske blir du galen av oordning, skitsnack, krångliga instruktioner eller regler, trista möten eller bristen på utveckling på jobbet? Fundera på om du kan starta ett projekt som syftar till att konstruktivt komma tillrätta med denna fiende.
  • Människor
    Vem väcker din ”jag ska minsann visa dem/honom/henne”-lust? Det kan vara en chef, en kollega eller en kund som triggar igång dig. Eller kanske är det kolleger i samma bransch? Hur kan dessa motivera dig att bli bättre?

Att ha personer som stöttar, peppar och sträcker ut en hand i karriären är förstås inte fel. Men varför nöja sig med det? Varför inte låta ”andra sidan” ge extra energi också?

–  Fiende-tänkande peppar mig enormt, säger Johannes Sundlo, som jobbar som digital content manager.

–  Mina fiender ger mig något att fokusera kraften på. Jag blir väldigt på.

Han ser fiender överallt. Och de peppar honom. Han berättar till exempel om en person som bokats in på ett stort HR-event och hur det retat gallfeber på honom, då Johannes har själv en flerårig bakgrund i HR-braschen.

–  Min spontana tanke när jag ser att han ska föreläsa är: ”Han kan ju inget om HR”. Och så blir jag sur.

Ögonen färgas kolsvarta av irritation i en sådan situation, men de brukar byta färg ganska snabbt:

–  Jag försöker kanalisera det till något konstruktivt. Vad kan jag göra som är bättre? Irritationen mot föreläsaren ledde till att jag pitchade in mig själv på iRecruit i Amsterdam, ett av Europas största HR-event, så fiendetänket blev en positiv kraft.

Även bloggar som stör honom fungerar som extra motivation. Han namnger en känd blogg och säger:

–  Jag vill vara större, bättre och vackrare än den bloggen. Jämt. Så fort den uppdateras sporrar det mig att bli ännu bättre. 

LÄS MER:  Tips från coachen: Bristande motivation