Mission Branson

• Redaktör. Den 3 oktober kommer sir Richard Branson vara gästredaktör på Metros New York-kontor för en egen global upplaga av Metro den 4 oktober. Här i Sverige ska hans insatser synas i Metro Karriär. Till sin hjälp kommer han ha en biträdande redaktör, en position man nu kan vinna genom tävlingen Mission Branson.

• Hedersgäst. Den slutliga vinnaren får även ett rekommendationsbrev av Branson och vara hedersgäst tillsammans med honom på World Biz Forum i New York.

 Assistent för en dag åt sir Richard Branson. Den drömmen kan nu gå i uppfyllelse för Patrik Dahlqvist, 38, från Göteborg som nu står som Sveriges representant i Metros internationella tävling.

– Det känns jätteskoj. Han är en av mina stora idoler när det gäller entreprenörskap, säger Patrik Dahlqvist.

Han beskriver sig själv som entreprenör och är i dagsläget vd för ett företag som jobbar med att förbättra diagnosverktygen för strokepatienter. På fritiden hjälper han en vän att driva ett filmprojekt som de håller på att sälja in internationellt.

– Affärsutveckling alltså, lite liknande som Branson, om man får säga så,
säger Patrik Dahlqvist.

Efter att han sett en artikel om tävlingen i Metro kände han sig tvungen att söka. 

– Chansen att träffa honom måste man bara ta.

Varför är han en idol?

– Han kom utan speciella förutsättningar och har lyckats bygga upp ett imperium. Men även sättet han bygger på, hans fokus på bra värden för medarbetare och beslutsfattande på låga nivåer inspirerar.

Nu återstår slutfasen av tävlingen där vinnarna från varje Metro-land står mot varandra. Richard Branson själv kommer nu att titta igenom deras cv-videor och utse en vinnare att bli hans biträdande redaktör.

– Att träffa honom och se hur han är i verkligheten, det är en dröm som skulle gå i uppfyllelse.