”Facebooka smartare” är en digital bok om konsten att få mer effekt av tiden du lägger i det sociala nätverket.

– Med en tydlig strategi, bra ton och koll på etikett kan du nå riktigt långt på kort tid med hjälp av Facebook, säger Petra Liuski, social media-kommunikatör och föreläsare.

Hon och nätverksexperten Nina Jansdotter har samlat sina bästa Facebookstrategier i boken som du alltså får ladda ner helt gratis i dag på Metrojobb.se (där du även får Metros nya interaktiva app PointCloud).

Varför ger ni bort boken?

– Hela idén med sociala medier handlar om att dela med sig och vara generös. Det ger effekt tillbaka, exakt vilken går inte att förutse. Även på Facebook gäller ”givers gain”-principen, att ger man så kommer det tillbaka på något sätt. Vi valde själva att erbjuda boken gratis så fort den var klar och hade         1 500 personer som hittade till den de tre första dagarna.

Rekryteringar, uppdrag och karriäröppningar sker mycket oftare nu än för bara något år sedan. Relationsbyggande i sociala medier är viktigare än någonsin, och kan göra mer för din karriär än att exempelvis gå ytterligare en kurs:

– Bygga förtroenden, det är vad mycket handlar om.

– Och när du är aktiv på Facebook och delar med dig, och engagerar dig i vad andra skriver kan du räkna med att snabbt får svar när du själv vill slänga ut en fråga eller behöver hjälp.

LADDA NER BOKEN HÄR

LÄS BOKEN HÄR