3 tips från Petra och Nina

Variera inläggen

Tänk på att allt du skriver på    Facebook bidrar till att skapa bilden av dig. Om du alltid är klämkäck, eller alltid ironisk,        eller alltid förmedlare av länkar, så blir det enkelspårigt. Variera mer, så upplevs du mer autentisk. Förtroende skapas när vi känner att du är på riktigt.

Använd bilder

Att kommunicera vad du vill
säga med hjälp av bilder
i stället för bara vanlig text har blivit populärare. Så haka på
utvecklingen. Bilder skapar
ofta mer engagemang –
vilket är minst lika viktigt som antalet ”gillare” eller
”vänner”.

Var strategisk 

Närma dig rätt personer i din bransch. Engagera dig i deras trådar först, och ta kontakt privat sedan. Berätta vem du är och berätta hur du tror att ni kan ha glädje av varandra längre fram. ”Kanske kan jag hjälpa dig?” är en utgångsattityd vid dessa kontakter.

”Facebooka smartare” är en digital bok om konsten att få mer effekt av tiden du lägger i det sociala nätverket.

– Med en tydlig strategi, bra ton och koll på etikett kan du nå riktigt långt på kort tid med hjälp av Facebook, säger Petra Liuski, social media-kommunikatör och föreläsare.

Hon och nätverksexperten Nina Jansdotter har samlat sina bästa Facebookstrategier i boken som du alltså får ladda ner helt gratis i dag på Metrojobb.se (där du även får Metros nya interaktiva app PointCloud).

Varför ger ni bort boken?

– Hela idén med sociala medier handlar om att dela med sig och vara generös. Det ger effekt tillbaka, exakt vilken går inte att förutse. Även på Facebook gäller ”givers gain”-principen, att ger man så kommer det tillbaka på något sätt. Vi valde själva att erbjuda boken gratis så fort den var klar och hade         1 500 personer som hittade till den de tre första dagarna.

Rekryteringar, uppdrag och karriäröppningar sker mycket oftare nu än för bara något år sedan. Relationsbyggande i sociala medier är viktigare än någonsin, och kan göra mer för din karriär än att exempelvis gå ytterligare en kurs:

– Bygga förtroenden, det är vad mycket handlar om.

– Och när du är aktiv på Facebook och delar med dig, och engagerar dig i vad andra skriver kan du räkna med att snabbt får svar när du själv vill slänga ut en fråga eller behöver hjälp.

LADDA NER BOKEN HÄR

LÄS BOKEN HÄR