Tre ”måsten” för en wocochi

Internet

Frustrerande för en ”wocochi” (woman-computer-children-internet) är att hamna i internetskugga och inte ha tillgång till webben. Livsstilen bygger på åtkomst av olika typer av molntjänster, onlinefunktioner och
Facebook.

Mycket i luften

Att vara en wocochi är en livsstil. Att till exempel baka bröd handlar inte bara om att ha något att äta till frukosten, utan är ett attribut. Det är viktigt att träna, göra karriär, vara uppdaterad, gå kurser och vara med i flera nätverk.

Barn

En wocochi multitaskar karriär och barn. På jobbet är telefonen på hela tiden, även på möten, i fall barnen sms:ar eller ringer. Och webbmöten sker inte sällan från lekplatsen eller fotbollsplanen.

Är du en wocochi? Malin Anglert är det definitivt.

Begreppet står för ”woman-computer-children-internet” och beskriver teknikorienterade karriärister som använder sig flitigt av internet och olika sorters onlinetjänster för att få ihop ett hektiskt livspussel med barn, träning, jobb och kompisar.

Tillgången till internet, när och var som helst, är livlinan som gör livsstilen möjlig.

– Jag skulle inte få ihop tillvaron om jag inte hade tillgång till webben medan jag är på barnens träning. Jag hinner svara på mejl och genomföra möten med mina kolleger medan jag är på fotbollen, innebandyn, tennisen och simningen, säger Malin Anglert, som jobbar som chef på Telia Sonera.

Uttrycket är skapat av henne själv och hennes kolleger som – ska sägas – har ett säljintresse i att förespråka denna livsstil. 

Baksidan då? Kan det vara så att livsstilen innebär övertidsarbete på barnens träning i stället för på kontoret? Nej, det håller inte Malin med om:

– För mig börjar arbetsdagen när jag sätter mig i bilen på morgonen, och när den slutar är både rörligt och mer flexibelt. Mycket flyter ihop. Det är nog ganska typiskt för wocochier.