Fakta: After Dark

After Dark bildades 1976 av Christer Lindarw, Lasse Flinckman och Roger Jönsson. De populariserade dragshowunderhållning på krogscener i Sverige, främst på Hamburger Börs i Stockholm men även i Göteborg och Malmö samt utomlands.

I år medverkar After Dark i Melodifestivalen för tredje gången. De deltog 2007 med låten "(Åh) när ni tar saken i egna händer" och 2004 med "La dolce vita".

Christer Lindarw lovar att höstens After Dark-föreställning på Rondo kommer att vara en "väldigt glammig" upplevelse. Föreställningens namn – "This is it" – ger också en fingervisning om att det snart är färdigdansat för gruppen som har varit ett i princip fast inslag på de svenska krogscenerna sedan 1980-talets början.

– När den här showen är färdigspelad, om ett par år, då har jag nått pensionsåldern. Våra shower är inte som att sitta på en pall och spela gitarr och sjunga. Det är en ganska tuff föreställning att göra och det tar på krafterna. Jag är inte 22 längre, även om jag ser ut som det, säger Lindarw och skrattar.

Gräver i arkiven

Repertoaren kommer att bjuda på en blandning av After Darks mest kända nummer och nyskrivet material.

– Vi får hoppas att det går bra för vår Mello-låt också så att vi kan ha med den utan att skämmas, säger Christer Lindarw. Han syftar på låten "Kom ut som en stjärna" som After Dark tävlar med i Melodifestivalens tredje deltävling den 20 februari.

Trogen publik

Fyra decennier som artist är en lång tid. I dag gläds Christer Lindarw åt att kunna se nya generationer i publiken.

– Vi har en väldigt trogen publik. Det är damer som kanske var unga tjejer när vi började för 40 år sedan. De gick för att se oss och tyckte att det var lite wild and crazy. De kommer ju fortfarande och ser oss. Nu är de 70–80, har med sig barn och barnbarn och tycker fortfarande att de är lite wild and crazy som ska gå och se After Dark. Det är så gulligt och roligt.

"This is it" spelas på Rondo i Göteborg den 15 september–17 december. Biljetterna släpps den 18 februari.