Fakta: "Lilla drevet"

"Lilla drevet" är en humorpodd som görs i samarbete med Aftonbladet Kultur sedan 2013. Varje vecka tar programledarna och komikerna Kristoffer Svensson, Nanna Johansson, Liv Strömquist och Ola Söderholm sig an aktuella nyhetshändelser.

Tillsammans med Nanna Johansson medverkar Kristoffer Svensson i humorpodden "Lilla drevet", som görs i samarbete med Aftonbladet. När tidningen skulle recensera Johanssons och Svenssons nya roman "Omänniskor" togs Victor Malm in, och det var Malms recension som fick Kristoffer Svensson att gå i taket, skriver Dagens Nyheter. Han twittrade en bild på Malm och hotade med att frilansjournalisten skulle "få ansiktet sönderslaget". Dessutom riktade Svensson ytterligare ett hotfullt inlägg mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

Linderborg säger till Dagens Nyheter att Aftonbladets samarbete med Svensson är avslutat.

– Vi har haft en stor portion tålamod med "Kringlan" under en längre tid. Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet.

Hon säger även att det bara är samarbetet med Svensson som upphör.

– "Lilla drevet" kan inte beskyllas för det "Kringlan" gör. De får själva ta ställning om hur de ska göra.

Kristoffer Svensson har raderat sina hotfulla tweets, och skriver på Twitter att han har bett alla inblandade om ursäkt.

"Jag blev bara så himla paff över att få min egen podd sågad i Aftonbladet som jag trodde att vi hade ett samarbete med", skriver han.