Fakta: "Lilla drevet"

"Lilla drevet" är en humorpodd som görs i samarbete med Aftonbladet Kultur sedan 2013. Varje vecka tar programledarna och komikerna Kristoffer Svensson, Nanna Johansson, Liv Strömquist och Ola Söderholm sig an aktuella nyhetshändelser.

Tillsammans med Nanna Johansson medverkar Kristoffer Svensson i "Lilla drevet", som görs i samarbete med Aftonbladet. När tidningen skulle recensera Johanssons och Svenssons nya roman "Omänniskor" togs Victor Malm in, och det var Malms recension som fick Kristoffer Svensson att gå i taket, skriver Dagens Nyheter. Han twittrade en bild på Malm och hotade med att frilansjournalisten skulle "få ansiktet sönderslaget". Dessutom riktade Svensson ytterligare ett hotfullt inlägg mot Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg.

"Måttet är rågat"

– Vi har haft en stor portion tålamod med "Kringlan" under en längre tid. Nu är måttet rågat så vi avbryter samarbetet, säger Åsa Linderborg till Dagens Nyheter.

Hon säger att det bara är samarbetet med Svensson som upphör.

– "Lilla drevet" kan inte beskyllas för det han gör. De får själva ta ställning om hur de ska göra.

På "Lilla drevets" Facebooksida skriver programledaren Ola Söderholm att Kristoffer Svensson inte kommer att medverka i årets återstående avsnitt:

"Vi hoppas vi kan podda ihop med Kringlan igen längre fram, men nu kommer vi köra på resten av säsongen utan honom vilket är så länge som våra avtal med Aftonbladet och (huvudsponsorn) Akademikernas a-kassa gäller. Sen tar vi ett lite längre jullov och inför nästa säsong får vi se hur vi ska göra."

Förlaget upprört

Förlaget Rabén & Sjögren, som ger ut "Omänniskor", upprörs också över Kristoffer Svenssons beteende och skriver på Twitter:

"Vi tar helt avstånd från de osmakliga och fullständigt oacceptabla inläggen. Vi kommer att ta saken vidare."

Svensson medverkar också i Sveriges Radios satirprogram "Public service" i "God morgon världen". Olof Sjölander, tillförordnad chef för "Ekots" helgprogram, säger till Sveriges Radios "Kulturnytt" att redaktionen ska träffas för att diskutera hur de ska handskas med händelsen.

"Jag blev paff"

Kristoffer Svensson har raderat sina hotfulla tweets, och skriver på Twitter att han har bett alla inblandade om ursäkt.

"Jag blev bara så himla paff över att få min egen podd sågad i Aftonbladet som jag trodde att vi hade ett samarbete med", skriver han.