Alwin Andersson har varit ett stort Bruce Springsteen-fan under hela sitt liv och var bara åtta år när han såg "bossen" live för första gången. Konserten på Ullevi i lördags var hans tredje Springsteen-konsert och troligtvis den han kommer att minnas allra mest.

Redan på midsommarafton började Alwin och hans familj köa utanför Ullevi för att få bra platser långt fram. Det lönade sig.

"Kunde ju låten"

Under "Waitin' on a sunny day" brukar Springsteen plocka upp en ung förmåga ur publiken och låta denne leda publiken i en allsång. På Ullevi pekade han på Alwin och undrade om han ville komma upp på scenen.

– Först tänkte jag "neeej" men sedan "jooo". Det var nervöst först men sedan var det lugnt, berättar Alwin själv.

När han väl kom upp på scenen var det inga problem – även om Alwin inte skulle beskriva sig själv som någon van sångare.

– Jag har aldrig sjungit förut för så många och jag går inte i sång eller någonting. Men jag kunde ju låten, jag har ju lyssnat på honom sedan jag var liten, säger han.

"Bästa konserten"

Att få sjunga med Bruce Springsteen beskriver han som "ett minne för livet". Den nästan fyra timmar långa konserten får också tummen upp som helhet.

– Det var nog den bästa konsert jag har sett i alla fall, säger Alwin som också ska se måndagens spelning på Ullevi.

– Men då ska vi stå lite längre bak och bara vara där och lyssna.

Bruce Springsteen spelar också på Ullevi den 23 juli.