Det var på torsdagskvällen som beskedet kom att Anna Books bidrag "Himmel för två" diskvalificeras från lördagens deltävling i Göteborg. Anledningen är att låten, under annat namn, deltog i de moldaviska uttagningarna till Eurovision Song Contest 2014.

Anna Book gjorde sig oanträffbar under torsdagskvällen, men i ett långt inlägg på sitt officiella Instagramkonto beskriver hon nu sina känslor:

"Har aldrig tidigare haft så positiva känslor för ett deltagande i Melodifestivalen och nu är min lycka över detta grusad och jag är helt maktlös", skriver hon.

Låtskrivarna bakom Anna Books bidrag, Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg och Camilla Läckberg, menar att de står utan skuld efter det inträffade. De ska ha fått besked från den moldaviska tv-kanalen TRM att bidraget inte var uttaget till tävlan 2014. Även SVT frånsade sig ansvar under en extrainsatt pressträff i går kväll.

Anna Book befinner sig fortfarande i Göteborg.

"Stannar här, det gör för ont att tänka i ord så jag återgår till att vara ensam, fortsätta att ha frossa", skriver hon och fortsätter:

"Känner mig tom och bedövad ¬– hur ska jag gå vidare".

SVT har erbjudit Anna Book att uppträda som gästartist i delfinalen på lördag. Om hon väljer att tacka nej är det troligt att programtiden i stället kortas.