Fakta: Tomas von Brömssen

Ålder: 72.

Bor: Göteborg.

Familj: Hustru, dotter och barnbarn.

Karriär: Slog igenom i tv-serien "Albert & Herbert" (1976). Har gjort roller i filmer som "Mannen från Mallorca", "Mitt liv som hund", "1939", "Lust och fägring stor" och "Känn ingen sorg" samt tv-serier som "Röd snö" och "Saltön". Skådespelare vid Göteborgs stadsteater och Folkteatern i Göteborg. Egna revyer sedan 1990. Årets Göteborgare 1995 och Karamelodiktstipendiat 1992.

Tomas von Brömssen gjorde scendebut på 1960-talet och har sedan dess gjort så väl långfilm som tv-serier, teater och revy.

Han skrev sin första egna revy 1990 och har samarbetat med bland andra Ulla Skoog och Povel Ramel.

I januari i fjol hade föreställningen "Tomas sista revy" premiär och spelperioden på Lisebergsteatern kom att förlängas för att svara det stora publikintresset. Därefter flyttade den till Intiman i Stockholm, där den spelades till i början av december.

Om det verkligen var hans sista revy är inte skrivet i sten.

– Jag var själv lite tveksam till namnet, men det kanske är bra om det blir den sista, sade von Brömssen till TT inför premiären.

Priset Revyräven instiftades av Stallbröderna i samband med Göstas Bernhards 70-årsdag 1980 och har tidigare tilldelats bland andra Ulf Larsson och Bosse Parnevik. Årets pris delas ut vid vårshowen Stallshowen på Göta Lejon i Stockholm den 17 april, där förutom von Brömssen själv också Hanna von Spreti, Rennie Mirro och Karl Dyall medverkar.

Priset Revyräven är en bronsstatyett, designad av Sven-Erik Egnell.