Pernilla Andersson skulle presentera de nominerade i kategorin Årets producent på Grammisgalan under onsdagseftermiddagen. När hon klev in på scenen fick hon själv en presentation:

”Fiskare, grammisnominerad, student vid Kungliga musikhögskolan, student vid Balettakademien, melodifestivalendeltagare”.

På sitt Instagramkonto ryter hon nu ifrån mot galan och presentationen.

”Det var viktigare att presentera mig som fiskare (?!), melodifestivaldeltagare och student vid Balettakademien (några månader -93) än som Sveriges första kvinnliga producent (2002, Capitol) eller som den enda kvinna som fått producentpris av George Martin", skriver hon bland annat i inlägget.

►LÄS MER:  Seinabo Sey fick årets pop-Grammis

Pernilla Andersson är också kritiskt till att gick in till låten ”Come togheter” med Beatles, istället för någon av sina egna låtar och hon kommer att bojkotta Grammisgalan i forsättningen.

”När de flesta artister gick in till sin egen musik så kunde tydligen Grammis inte hitta en enda låt i min snart 17 åriga karriär som dög att gå in till. Så jag fick gå in till Come Together av Beatles. (Bra låt men alltså...). Otroligt förminskande. Och ja. Jag är ledsen. Jag kommer inte gå på Grammis igen.”, skriver hon vidare i inlägget.

Under prisutdelningen passade Pernilla Andersson även på att markera mot mansdominansen som var tydlig i kategorin årets producent genom att säga ”De nominerade männen i årets producentkategori är…”, vilket drog både applåder och jubel.

Varken Ifpi, som arrangerar Grammis, eller Pernilla Andersson vill kommentera händelsen närmare. 

►LÄS MER:  Silvana Imam är årets artist