Fakta: Så var böndernas kärleksresor

Pontus Hugosson, 25, hästbonde från Kungsbacka

Pontus och Lisa Johansson möttes i heta kyssar under sista dejten. På resan till Skottland blev det dock inget sådant – de spelade golf, red på stranden och tävlade i frågesport på en pub.

Marcus Andersson, 37, köttbonde från Odensbacken

Reste till Spanien för att sola och bada med frierskan Isabell Andrén. Vissa känslor uppstod – åtminstone från Marcus håll. Isabell var irriterad på bristen av komplimanger.

Stefan Hildingsson, 31, köttbonde från Hassela

Flög till Grekland med Hanna Sundin och checkade in på lyxhotell – paret bodde i ett rum med privat swimmingpool. Semestern gjorde att deras redan starka känslor för varandra blev ännu starkare.

Daniel Johansson, 38, älgbonde från Bjurholm

Åkte till danska Bornholm tillsammans med sin Alexandra Sandström. Paret utmanade bland annat varandra i klättring samtidigt som kärleken fortsatte att spira.

I onsdagskvällens avsnitt av "Bonde söker fru" i TV4 fick bönderna åka på resor med sina respektive frierskor.

Samtidigt som det i flera fall blev kärleksfyllda solresor blev Pontus Hugosson och Lisa Johansson skickade till Skottland. Där blev det varken särskilt mycket sol eller kärlek.

– Det är klart, det blev inte så mycket romantik. Men vi hade det bra ändå, säger Pontus.

Osäker på känslorna

Han valde Lisa Johansson då han kände att det inte skulle växa fram kärlek mellan honom och Cecilia Nancke. Pontus var mer osäker inför hur han kände för Lisa och det klarnade inte under resan.

– Just då visste man inte riktigt. Det var svårt att veta vad man kände, man tänkte att vi får avvakta och se vad som händer när vi kommer hem. De tankarna hade redan börjat komma, vad som skulle hända efteråt, säger han.

Pontus Hugosson beskriver hela "Bonde söker fru"-upplevelsen som väldigt svår.

– Man hade hoppats att allt skulle vara enkelt och självklart. Att allt hade varit lite lättare. Det var komplicerat från början, med så mycket brev och allting, och när man tittar tillbaka så ser man att det höll i sig hela vägen. Det var inte en lätt match, säger han.

"Lite synd"

Nästa vecka är det säsongsavslutning av "Bonde söker fru" och då ska Linda Lindorff besöka årets bönder igen för att se hur det gått med kärleken sedan inspelningarna i somras.

I smakprovet som visades i onsdagens avsnitt fick tittarna se hur Linda Lindorff kommer hem till Pontus Hugosson som står tillsammans med en tjej som inte medverkat i säsongen. Det är en sekvens som han själv är kritisk till.

– Jag vill lägga till att det bara är en praktikant, det är inte märkvärdigare än så. Det verkar lite skumt så jag vill säga det nu, så man förstår att det inte är någon "fru", säger Pontus.

Det känns väl som att de vill att man ska tro det?

– Det tror jag också och jag tycker det är lite synd om den här stackars praktikanten. Hon råkade bara stå där för vi var ute och tränade en häst. Det är inte mer spännande än så.