Fakta: Årets tv-bönder

Sigrid Bergåkra, 43, Söromåsen

Hästbonde och entreprenör från Hälsingland. Letar efter en lugn och harmonisk man. Har tre barn.

Per Sundin, 56, Västanede

Jämtländsk skogs- och fårbonde med glimten i ögat som gillar att dansa. Pappa till Hanna som fann kärleken i bonden Stefan under förra säsongen. Har ytterligare ett vuxet barn.

Jennifer Erlandsson, 33, Slöinge

Hästbonde från Halland som vill träffa en humoristisk och självständig man. Har en treårig dotter.

Erik Bäckman, 21, Dannäs

Får- och grisbonde som trots sin relativt låga ålder har en egen gård i Småland. Vill gärna träffa en lite äldre kvinna.

Hästbonden Sigrid Bergåkra tog i onsdagens avsnitt av TV4:s "Bonde söker fru" det ovanliga beslutet att skicka hem alla sina brevskrivare. Rickard Boström, Anders Berglund och Bertil Hagqvist fick packa sina väskor och lämna gården.

– Jag insåg att någonting gjorde att jag inte hade några känslor för de här killarna. Det tog stopp. Jag har svårt att bli kär på riktigt, svårt att få de här känslorna som man vill få för en partner som man ska vara nära, säger Sigrid Bergåkra till TT.

I programmet ser man hur svårt det är för henne att berätta om sitt beslut.

– Jag är ingen skådespelartalang så det man ser i avsnittet är ju verkligen rakt upp och ner som det var. Det var förstås tufft att såra dem också. Det var ju 100 procent förhoppningar kvar hos dem, de hade ju ingen aning om det här, säger Sigrid Bergåkra.

Mystisk dalmas

Extra tufft blev det då hon också var tvungen att avslöja för friarna att hon beslutat sig för att bjuda in en ny man till gården – den mystiske dalmasen Pål.

Han blev anmäld till "Bonde söker fru" men ville först inte vara med i tv.

– Det fascinerade mig att det skickades in brev om honom från två olika håll i landet, det kunde inte vara en tillfällighet. Jag kände att jag måste lita på ödets ironi och våga chansa, säger Sigrid Bergåkra.

Pål gör entré i nästa avsnitt – då hoppas Sigrid på starka känslor.

– Jag hoppas att det ska vara som när åskan slår ner i ett elaggregat. Att det bara brinner till, säger hon.

Lämnade Per

Hemma hos skogsbonden Per Sundin gick det också hett till. Han vågade till slut visa sina känslor för frierskan Carola Kolendan och de båda kysstes på altanen.

Sedan ställdes Per mot väggen av Anneli Runervik och Anette Staaf – de undrade om han kände någon attraktion över huvud taget.

– Jag känner ju attraktion för den av er som inte sitter här, svarade han.

Anneli Runervik och Anette Staaf valde då både två att åka hem.

Odramatiskt val

Grisbonden Erik Bäckmans val blev återigen odramatiskt. Precis som förra gången valde en av hans frierskor att lämna självmant – då var det Lina Eriksson, den här gången var det Lina Ilar.

Nu är bara My Niklasson och Linnea Åberg kvar på gården.

Hästbonden Jennifer Erlandsson valde i sin tur att låta Charlie Guldvinge och David Olsson stanna kvar på gården. Brandon Palm tvingades åka hem.