Fakta: Läget på gårdarna

Stefan Hildingsson, 31, köttbonde från Hassela.

Skickade hem Linnea Thors häromveckan och i onsdagens avsnitt valde han sedan att låta Marielle Sjölén åka hem. Nu är bara Pia Westén och Hanna Sundin kvar på hans gård.

Daniel Johansson, 38, älgbonde från Bjurholm.

Skickade hem Martina Lejonbalk i förra avsnittet. Alexandra Sandström, Madeleine Karlsson och Kajsa Johansson är kvar på gården.

Pontus Hugosson, 25, hästbonde från Kungsbacka.

Förra veckan valde Linnéa Ahlqvist att hoppa av programmet. Lisa Johansson, Cecilia Nancke och Annie Chenon är kvar på gården.

Marcus Andersson, 37, köttbonde från Odensbacken.

Skickade hem alla sina tjejer från slottet och fick börja om från början. Just nu bor fyra tjejer på hans gård – Veronica Kronholm, Karin Brattberg, Isabell Andrén och Ida Eckerwall.

I onsdagskvällens avsnitt av "Bonde söker fru" i TV4 berättade Marielle Sjölén om sitt tvivel. Hon tyckte inte att hon fick några signaler från köttbonden Stefan Hildingsson.

– Jag funderar hela tiden. Jag tycker inte att du visar så mycket att du är intresserad, sade Marielle till honom i programmet.

Hennes farhågor visade sig stämma. Efter deras samtal bestämde sig Stefan för att tidigarelägga sitt val med två dagar och Marielle fick åka hem.

– Jag har ganska svårt för att dölja mina känslor, jag har ett dåligt pokerface, säger Stefan till TT.

"Avsluta i tid"

Han berättar att beslutet växte fram efter att han skickade hem Linnea Thors för två avsnitt sedan och därmed fick mer tid för de tre tjejer som var kvar.

– Då kände jag att det inte kommer att bli något mer med Marielle. Jag tycker hon är rolig och pigg och framåt, men mer som en kompis. Man känner ändå rätt snabbt om man kommer att bli kär, säger Stefan.

Beslutet att tidigarelägga valet var en taktik för att få tillbringa mer tid och lära känna de två andra tjejerna, Pia Westén och Hanna Sundin, ännu bättre.

– Jag ville hellre lägga mer tid på dem för där kände jag att det kunde bli någonting. Det hade varit taskigare att ha kvar Marielle, det var bättre att avsluta det i tid. Så kände jag, säger Stefan.

"Besviken"

Marielle själv berättade i programmet att hon uppskattade Stefans ärlighet. Beskedet var väntat men ändå tråkigt.

– Visst är man besviken för man ville ju hitta kärleken, sade hon.

Stefan säger att kärleksjakten intensifierades när bara Pia och Hanna var kvar på gården. Hur det utvecklar sig avslöjas i nästa veckas avsnitt av "Bonde söker fru".

– Då börjar det hända grejer, skrockar han.

Då blir det också val hos flera av de andra bönderna. Bland annat kommer Marcus Andersson, som i veckans avsnitt fick ytterligare ett tillskott på sin gård i form av yogaläraren Karin Brattberg, att tvingas skicka hem två av sina frierskor.