Namn: Boris René (Lumbana)

Ålder: 24

Bor: Örebro

Aktuell: Deltar i Melodifestivalen med ”Put your love on me” som beskrivs som soulpop.

Kuriosa: När Boris Lumbana skulle komma på ett artistnamn att använda inom musiken tog han René från sin pappa Jean René Lumbana, som bor i Kongo-Kinshasa).

Debutanten Boris René gör entré i Melodifestivalens tredje deltävling med liv och lust.

– Det känns magiskt det är en helt sjuk känsla. Man är så pirrig och taggad att få kliva in i mello-bubblan på riktigt, berättar Boris för Metro.

24-åringen från Örebro har inte stått på scen så mycket, men det kompenseras med en stor iver och kärlek till musiken. Dessutom är han van att ha förväntningar på sig. Boris är proffsfotbollsspelare under sitt verkliga namn Boris Lumbana, med ett förflutet i Örebro SK. Sedan 2015 spelar försvararen i Degerfors IF.

Så förmågan att fokusera och förbereda sig finns där. Men i Melodifestivalen är det inte att vinna som är viktigast, Boris är väldigt ödmjuk inför sina medtävlande.

– Jag vill bara ha kul. Det är så många andra duktiga artister och jag ser dem mer som inspirationskällor än konkurrenter.

Att få jobba med båda sina två största intressen är en dröm som blir sann för Boris. Den största utmaningen är att kombinera de två. Men än så länge så har både tränare och lagkamrater bara uppmuntrat Boris som missar en del i och med Melodifestivalen och dess förberedelser.

► LÄS MER: Zia gör comeback som sig själv

– De har varit helt fantastiska det är mycket tack vare dem som man har orkat. För jag har ju missat mycket träning, men stödet har varit helt underbart. Bara glada miner!

I publiken på Melodifestivalen har Boris några extra viktiga supportrar. Hans familj. Boris föddes i Kongo-Kinshasa och kom som liten småtting till Sverige med sin ensamstående mamma och tre bröder.

– Vi håller ihop. Allt man gör nu handlar mycket om att ge tillbaka till dem, för alla år de har stöttat mig och fortfarande gör det. Vi har gått en lång väg tillsammans. Mamma har jobbat hårt för oss, säger Boris och berättar om hur modern kom själv till ett nytt land med fyra pojkar.

Modern är en stor förebild för Boris i livet. Musikaliskt delar han samma hjälte som många andra.

– Michael Jackson. Det finns många förebilder man har hittat på vägen. Men han är den första, den stora.

Här listar Metro fler artister/sportstjärnor