Fakta: "Rock'n'roll on tour 2016" turnéplan

Här spelar Brolle, Charlotte Perrelli och Mimi Werner i sommar: 8/7 Smedjebacken, Söderbärkeparken, 9/7 Arvika, Åmotforsparken, 16/7 Bengtsfors, Folkets park, 22/7 Hallsberg, Pålsbodaparken, 23/7 Torsås, Gullaboås-parken, 29/7 Skellefteå, Bursiljum-parken, 30/7 Boden, Western Farm, 4/8 Östra Göinge, Knislingeparken, 5/8 Aneby, Folkets park, 6/8 Heby, Östervålaparken, 12/8 Högsby, Fågelforsparken, 13/8 Nyköping, Nävekvarnsparken, 19/8 Härnösand, Gussjönoret, 20/8 Avesta, Torp, 26/8 Lidköping, Folkets park, 27/8 Borås, Dalsjöforsparken.

Fakta "Årets rockröst 2016"

Anmälningar till tävlingen kan göras fram till den 15 april på rock2016@fhp.nu. De artister som väljs ut på varje ort får uppträda på scen under kvällen. Dessutom tävlar alla om ett förstapris i form av ett stipendium på 25 000 kronor. Den 1 juni tillkännages vilka artister som får gästa respektive spelning och den slutgiltiga vinnaren koras på turnéavslutningen.

Årets folkparksturné blir femte gången gillt som Brolle drar landet runt med gästartister. Turnékollegan Charlotte Perrelli är någon han har haft ögonen på länge.

– Jag har haft span på henne i många år, och nu klaffade det. Jag vet hur duktig hon är på scen. Hon tillför någonting spännande som jag blev nyfiken på, säger Brolle.

Själv säger Perrelli att hon har längtat efter att återvända till de folkparker hon besökte som dansbandsartist, och till rocken. Det har trots allt gått ett par år sedan hon var med på Robert Wells "Rhapsody in rock"-turnéer.

– Jag har längtat så mycket efter att åka tillbaka till där det började, och det var flera år sedan jag gjorde någonting som var lite rockigare. Det ska bli kul att få göra någonting där man får jobba med rösten på ett annat sätt, säger Charlotte Perrelli, som beskriver sig själv som "ett AC/DC-freak".

"Cool stil"

De rutinerade artisterna Brolle och Charlotte Perrelli får sällskap på scen av Mimi Werner som blev riksbekant tack vare sin medverkan i årets upplaga av Melodifestivalen.

– Jag har skrivit ganska mycket musik med Mimis pappa och ett låtskrivarteam som de jobbar med. Hon är en duktig sångare med cool stil, säger Brolle.

Lokal talangtävling

Inför turnén kommer lokala artister att kunna anmäla sig till tävlingen "Årets rockröst 2016". De som väljs ut kommer att bjudas upp på scen på respektive ort, och den slutgiltiga vinnaren koras sedan under turnéavslutningen i Borås.

– Grundtanken är att vi vill locka fram fler sångare, helt enkelt, säger Brolle.