Fakta: Barncancergalan – det svenska humorpriset

Det svenska humorpriset inrättades 2015 för att belöna "de människor och insatser som fått oss att skratta som allra skönast det gångna året". Priset delas ut i sju kategorier, varav fem är jurykategorier.

Juryn består av Babben Larsson, Annika Lantz, Lasse Åberg, Kjell Sundvall, Tova Magnusson, Martin Persson. Peter Magnusson, Lena Rehnberg, Andreas Tottie, Sara Haag, Anna Mannheimer, Anders Jansson och Linus Almqvist.

Hon syns ständigt i Kanal 5 och har gjort succé med program som "Bergs bärbara talkshow", "Berg & Meltzer" och "Ett jobb för Berg". Nyligen fick hon det ärofyllda uppdraget att leda Kristallen-galan och hon tvekade inte en sekund när hon blev tillfrågad att leda "Barncancergalan – Det svenska humorpriset" direkt från Berns i Stockholm.

– Jag blev så himla glad. Det är så härligt att få vara med och samla in pengar till något så otroligt meningsfullt som Barncancerfonden, det är så tydligt att det gör skillnad, säger Carina Berg.

Flankerad av sin sidekick Keyyo (Kristina Petrushina) ska hon dela ut inte mindre än sju bronsstatyetter i form av Gösta Ekmans Papphammar till de främsta personerna och prestationerna inom svensk humor. Bland de nominerade finns bland andra Nour El Refai, Kristoffer Appelquist och Malin Cederbladh. Och som vanligt är det lite speciellt med direktsändning.

– Det är något kittlande med att sända live. Det är väldigt roligt men samtidigt är jag livrädd. Jag litar inte riktigt på mig själv, säger Carina Berg och skrattar.

Galan sänds i Kanal 5 den 3 oktober.