Fakta: Charlie Sheens samtalsturné

Skådespelaren Charlie Sheen befinner sig just nu på en turné där han låter sig intervjuas på scen inför publik. Den 15 juni samtalar han med journalisten Fredrik Strage på Stockholm Waterfront. Den 19 juni besöker han London och intervjuas av Piers Morgan.

Charlie Sheen ler ett snett leende när han berättar om bakgrunden till att han just nu befinner sig på en samtalsturné i Europa.

– Jag har en del rättsliga räkningar och inte så värst mycket jobb, även om det har börjat se lite bättre ut på sistone, säger Charlie Sheen när TT träffar honom kvällen innan hans uppträdande på Stockholm Waterfront.

– Jag hoppas det blir en kul kväll. Jag kommer inte att vara fullt så öppen som jag har varit tidigare, jag måste spara lite till den bok som jag planerar.

Hiv-diagnos

Han poängterar även att han ser det som sitt uppdrag att sprida om information om hiv. Sheen berättade själv om sin diagnos i tv för sju månader sedan.

– Det är ett kall och det måste det vara. Det är trots allt ovanligt att berömda personer som drabbats av hiv berättar om det offentligt. Det förvånar mig att inte fler kändisar har kommit ut efter att jag gjorde det.

Den Charlie Sheen vi ser i dag skiljer sig från den du var för fem år sedan. Vilken är den avgörande skillnaden?

– Jag har slutat med droger. Jag är också betydligt mer engagerad i min familj. Jag har inget kärleksliv att tala om. Det är lite komplicerat med min diagnos. Det är ingen vidare raggreplik, säger Charlie Sheen som kedjeröker under intervjun.

– Folk säger åt mig att sluta röka. Då svarar jag "du, kom igen jag har aids." Diagnosen är en elefant i rummet. När jag förklarar att det är lugnt så slappnar folk av.

Ogillar Trump

Charlie Sheen är mycket vänlig. Men han blir mörk i blicken när ett uttalande av Jon Cryer, hans tidigare kollega från tv-komedin "2 1/2 män", kommer på tal. Tidigare i år jämförde Jon Cryer honom med Donald Trump på grund av hans frispråkighet.

– Jag sa det som föll mig in i underhållningssyfte för att chocka reportrar. Donald Trump aspirerar på att bli den fria världens ledare. Jag betraktar Trump som en ond mardröm.