Fakta: George Clooney och bröderna Coen

George Clooney och bröderna Coen samarbetade för första gången i komedin "O brother, where art thou?" 2000. Tre år senare spelade Clooney återigen huvudrollen i en Coen-film: "Intolerable cruelty". Han hade även en roll i bröderna Coens CIA-fars "Burn after reading" 2008. Den 19 februari har deras fjärde samarbete, "Hail Caesar", biopremiär i Sverige.

Filmen heter "Suburbicon" och är en mörk thriller som utspelas på 1950-talet.

– De skrev manuset för många år sedan och det var självfallet tänkt att det skulle bli film då. Men den blev aldrig av och manuset hamnade i en byrålåda. Nu letade jag nyligen efter någonting att regissera och kom ihåg "Suburbicon", säger George Clooney till TT på filmfestivalen i Berlin.

Filmen handlar om hur ett inbrott hos en familj leder till utpressning och mord. Huvudrollerna ska spelas av Matt Damon, Josh Brolin och Julianne Moore.

– Manuset skrev vi för mer än 25 år sedan och det är kul att George tar sig an det. För oss känns det som någonting vi nästan hade glömt bort. Det var så länge sedan, säger Ethan Coen.

Bröderna Coen skriver också manus på beställning till andra regissörer. De är till exempel listade som medförfattare till Steven Spielbergs "Spionernas bro".

– Det är väldigt kul att skriva åt andra, säger Ethan Coen.

Inspelningen av "Suburbicon" startar senare i år. George Clooney är bioaktuell i Sverige den kommande veckan i bröderna Coens "Hail Caesar", och senare i år även i den ekonomiska thrillern "Money monster" i regi av Jodie Foster.