Fakta: Dada Life

• Olle Cornéer. 36 år, Bor i S tockholm, Familj: Flickvän

• Stefan Engblom. 31 år, Bor i Stockholm, Familj: Sambon Li och sonen Max.

• Aktuella. Åker på USA-turné i dag. Släpper debutalbumet ”The rules of Dada” den 17 oktober.

Dada Life ställer till med 40 dansfester i USA där de sin vana trogen kommer att kasta bananer och spruta champagne på publiken. Stefan Engblom, 31, som utgör ena halvan av elelctrohouseduon, ser fram emot den stora turnén men är orolig för hur kroppen ska klarar trycket. 

– När vi spelar har vi så jävla roligt, vi står inte stilla för fem öre. När vi går av scenen har vi ingen aning om vad som hände. man hamnar i en zon och bara kör, säger han.

Han och Olle Cornéer, 36, får  fansen att dansa sig svettiga till låtar som ”Kick out the epic motherf**ker” (som sålt dubbel-platina i Sverige), ”Feed the Dada” och ”Rolling Stones t-shirt”. Den 17 oktober släpps Dada Life:s debutalbum ”The rules of Dada”. 

– Vi släpper ett album för att vi behöver ett psykologiskt avslut – ”så här låter Dada Life nu”. Efter det vill vi chocka publiken med något nytt, säger Olle Cornéer.

”The rules of Dada” är inte bara en albumtitel. Dada Life har satt upp några regler som de själva och fansen följer, till exempel: ”Never bring your brain into the club” och ”If you don’t want to get wet, you don’t want to have fun”. Regeln om att inte gå på grillfest innan en spelning lärde de sig efter att ha tacklat konsekvenserna av vad för mycket svårsmält grillmat kan ställa till med. 

– Publiken fick se mer av oss än vad de ville, säger Stefan Engblom. 

Spydde ni på scenen?

– Ja. Det var på ett rockigt och svettigt ställe och scenen stormades av kidsen. Sushi däremot är bra att äta innan en spelning, säger Stefan Engblom.