– De kan putta mig vart de vill, jag kommer ändå att lösa det, säger Gina Dirawi som blir huvudsaklig programledare under Melodifestivalen 2016.

Fakta: Melodifestivalen 2016

Melodifestivalen inleds i Göteborg den 6 februari och fortsätter sedan med deltävlingar i Malmö, Norrköping och Gävle. Andra chansen arrangeras i Halmstad och finalen avgörs i Friends arena i Solna den 12 mars.

Den stora finalen i Eurovision Song Contest äger rum i Globen i Stockholm i maj.

Fakta: Programledare för Melodifestivalen 2016

Deltävling 1: Gina Dirawi och Petra Mede

Deltävling 2: Gina Dirawi och Charlotte Perrelli

Deltävling 3: Gina Dirawi och Henrik Schyffert

Deltävling 4: Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer

Andra Chansen: Gina Dirawi, Ola Salo och Peter Jöback

Finalen: Gina Dirawi och William Spetz

Gina Dirawi leder Melodifestivalen 2016. Under delfinalerna och finalen får hon dessutom med sig totalt sju kända nöjesprofiler. På en presskonferens på tisdagen presenterade SVT således inte mindre än åtta programledare.

– Jag tycker att det är bra, det blir ny energi och ett nytt intressant moment i varje program. Jag gillar det, säger Gina Dirawi.

I deltävling ett får Gina Dirawi sällskap av Petra Mede, som sedan följs av Charlotte Perrelli, Henrik Schyffert och Sarah Dawn Finer. Ola Salo och Peter Jöback blir Gina Dirawis kolleger när Andra chansen hålls i Halmstad. Samtliga har stor scenvana och tidigare erfarenhet av Melodifestivalen.

Gröngöling i finalen

I finalen introduceras 19-årige William Spetz för Melodifestivalens publik. Han är en färsking i sammanhanget, utan tidigare erfarenheter av att leda livesända tv-program. William Spetz gjorde sig ett namn med humorvideor på Youtube och har programmet "Williams lista" på SVT Play.

– Jag är lika förvånad som alla andra. Jag tog ju studenten för typ tio minuter sedan. Jag är total gröngöling. Det här är sjukt, men jätteroligt, säger han.

Melodifestivalen exekutive producent Christer Björkman har dock full förtroende för nykomlingen.

– Han gör det som Gina gjorde 2012. Då var hon helt okänd, men sa att "okej, om fem veckor vet alla vem jag är". Han är superskicklig och har en fantastisk positiv energi, jag känner mig oerhört lugn med honom.

Hon blir historisk

Gina Dirawi kan numer kallas en rutinerad programledare. Hon ledde Melodifestivalen såväl 2012 som 2013 och belönades med tv-priset Kristallen två år i rad. Efter nästa års festival kan hennes namn skrivas tillsammans med Ulf Elfving och Fredrik Belfrage, de enda programledare som hittills programlett Melodifestivalen tre gånger.

När Gina Dirawi medverkade första gången var hon något av ett wildcard. Nu ska hon stå för stabiliteten.

– Jag är rätt bra på att ta ansvar och finna mig i att "så här gör vi", men också på att flamsa loss. Nu kanske jag får ännu mer ansvar, men det känns bara bra. De kan putta mig vart de vill, jag kommer ändå att lösa det, säger hon.