Den norske dj-stjärnan Kygo kommer till nästa års Summerburst-festival i Stockholm och Göteborg, meddelar arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

"Kygos tropiska vibes kommer bjuda Summerburstpubliken på grymt härlig stämning, vi ser verkligen fram emot att se vad denne norrman kommer överraska oss med", säger Anders Boström, festivalchef på Summerburst, i ett pressmeddelande.

Kygo spelade på Way out West förra året och har bland annat uppmärksammats för sina remixer av Seinabo Seys "Younger" och Ed Sheerans "I see fire". Hans första singel "Firestone" släpptes i december förra året och sedan dess har han bland annat släppt "Stole the show" med Parson James och "Here for you" med Ella Henderson.

På måndagen avslöjades det dessutom att Axwell & Ingrosso spelar i Göteborg och David Guetta kommer till Stockholmsupplagan av festivalen

Årets upplaga av Summerburst arrangeras den 27-28 maj i Göteborg och den 10-11 juni i Stockholm. Liksom i somras är det Ullevi och Gärdet som huserar 2016 års festival.