Fakta: Duellerna i Andra chansen

Duell 1:

1. Panetoz: "Håll om mig hårt"

2. Molly Pettersson Hammar : "Hunger"

Duell 2:

1. Albin & Mattias: "Rik"

2. Boris René: "Put your love on me"

Duell 3:

1. Isa : "I will wait"

2. Saraha : "Kizunguzungu"

Duell 4:

1. Dolly Style: "Rollercoaster"

2. Samir & Viktor: "Bada nakna"

Andra chansen präglas av moment som ska öka spänningen. Kruxet är nämligen att Andra chansen är lite av en mellanstation inför finalen. Låtarna är kända och mycket är sig likt i framträdandena.

Och det handlar om låtar som tittarna inte föll pladask för tidigare.

Andra chansen öppnas med att veckans tre programledare – Peter Jöback, Ola Salo och Gina Dirawi – framför Bond-låten "Skyfall". Dramatiken tar fart och ska fortsätta så programmet igenom. Jöback och Salo utmålas bland annat som rivaler för att spegla de känslor som mycket väl kan märkas bland de artister som ställs mot varandra.

Nytt moment

Mest spännande ska det bli i momentet när exekutive producenten Christer Björkman avslöjar vinnarna i de fyra duellerna.

– Det här tillför spänning och dramatik. Det blir så påtagligt eftersom alla satsar på att vara i finalen nästa vecka. Det handlar om att vinna eller försvinna, förklarar Christer Björkman.

Trots att det inte var något skarpt läge under det publika genrepet märkte Viktor Frisk, som tillsammans med Samir Badran tävlar med fartfyllda "Bada nakna", att momentet har förmåga att ge extra pirr i kroppen.

– Jag kände redan nu att det är fler nerver som kryper i magen, säger han till TT efter genrepet.

Klart snabbare

Molly Pettersson Hammar ser det som att den jobbiga väntan på resultatet blir överstökad snabbare.

– Jag föredrar nog faktiskt det här. Tidigare skulle man ju först vidare till en ny röstomgång innan resultatet var klart, säger hon efter att ha framfört souldängan "Hunger" under fredagens genrep i Halmstad arena.

På lördagskvällen får de uppleva spänningsmomentet på riktigt.