Edvin Endre
  • Familj: Mamma Lena Endre, 56, pappa Thomas Hanzon, 49, bonusmamma och bonuspappa. Syskon.
  • Aktuell: Med inspelning av filmen ”Dom skulle vilja vara som oss”.
  • Regissör: Simon Sandquist.
  • Medverkande: Kjell Bergqvist, Johannes Brost, Anastasios Soulis, Björn Starrin, Henrik Lundström, Filip Berg med flera.
  • Premiär: 2012.
Edvin tycker till om...

... sitt efternamn:
    ”Jag vill inte att folk ska tro att jag har glidit in på mitt efternamn. Jag vet ju själv att jag inte använt mig av mina föräldrar men vad folk tror är deras ensak.”
... att bli igenkänd:
    ”Det kan vara påfrestande. I och med att mina föräldrar är offentliga personer har det alltid varit en del av mitt liv så det kommer nog inte att bli jättestor skillnad när filmen kommer ut.”
... framtiden:
    ”Mitt mål är att få fortsätta göra det jag tycker om. Filmbranschen är helt omöjlig att förstå sig på, den går upp och ner, men förhoppningsvis får jag fortsätta göra film.”

Första gången Edvin Endre, 17, förstod vad det innebar att vara skådespelare var han i femårsåldern. När föräldrarna Lena Endre och Thomas Hanzon spelade teater om kvällarna fick han följa med. Vid ett tillfälle såg Edvin sin mamma ropa på hjälp.

”Varför hjälper ingen mamma?” tänkte Edvin, började gråta och försökte rusa till undsättning men blev stoppad innan han hann ut på Dramatens scen.
– När mamma klev av Stora scen kramade jag henne och vägrade släppa, så hon fick gå in på scenen med mig och ta emot applåderna, säger Edvin Endre.

Det var först en tid efteråt som han förstod att hans mamma hade låtsats vara någon annan. Edvin Endre berättar att han först ville gå emot strömmen. Men när det var dags att söka till gymnasiet hade teaterintresset väckts så han sökte in till Södra Latins teaterprogram.
– Jag sa inget till familjen för jag ville göra det själv. De blev chockade eftersom de inte trott att jag varit intresserad.

Nu håller Edvin Endre på att spela in sin filmdebut ”Dom skulle vilja vara som oss” – en komedi som handlar om ett gäng killar som våldgästar studentmottagningar i slutet av 90-talet.

I en lagerlokal på Lidingö står en röd skåpbil parkerad. Den låtsas Edvin Endre köra medan Anastasios Soulis, Filip Berg och Henrik Lundström sitter bak i lastutrymmet och planerar kvällens äventyr.
– Just nu är det skådespelaryrket jag vill satsa på, men jag är så ny i branschen och håller på och lär mig. Vem vet, om tio år kanske jag vill bli pilot, säger Edvin Endre.

Men han har redan andra filmprojekt på gång, fast än så länge är de hemliga.
– Det är saker som ligger i luften men inte något jag får uttala mig om ännu.