Fakta: 11 år av "Let's dance" vinnare

Nio män och två kvinnor har tidigare vunnit tävlingen. Ikväll blev det ytterligare en kvinna, kvällens final var också den första i programmets historia med två kvinnliga finalister.

Vinnare

2016: Elisa Lindström

2015 (Let's dance 10 år): Anton Hysén

2015: Ingemar Stenmark

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso

2013: Markoolio

2012: Anton Hysén

2011: Jessica Andersson

2010: Mattias Andréasson

2009: Magnus Samuelsson

2008: Tina Nordström

2007: Martin Lidberg

2006: Måns Zelmerlöw

Finalen i "Let's dance" blev en riktig nagelbitare. När juryn delade ut 90 poäng till Bianca Ingrosso och 89 poäng till Elisa Lindström stod det klart att makten låg hos tv-tittarna.

Elisa Lindström, 25, var den som vann tittarnas hjärtan och kammade hem segern tillsammans med danspartnern Yvo Eussen.

– Jag är så lycklig och tacksam för allt jag fått uppleva. Jag är också så glad över att jag fått lära känna Yvo och allt vi åstadkommit tillsammans, säger hon till TT efter vinsten.

Nu ska hon fira med dans och champagne.

– Men jag ska gigga i morgon i Skellefteå, så det blir nog mer dans än dricka, säger hon och skrattar.

Brukar vinna

Det här är tredje gången som Elisa Lindström vinner en tävling i tv. Tidigare har hon vunnit både Körslaget och Dansbandskampen. Men det verkar inte finnas en särskild formel bakom framgångarna för artisten, som även passade på att få in sång i sitt sista dansnummer.

– Jag vet inte vad det kan vara, jag försöker bara vara mig själv och göra mitt bästa. Det betyder så mycket för mig att folk uppskattar det.

Bianca Ingrosso, 21, var besviken efter finalen.

– Det suger rätt hårt nu. Jag hade en väldigt bra känsla och vi gjorde vårt bästa i varje dans. Det känns surt att det inte gick hem så som vi trodde. Jag tror att vi är dansparet som kommit varandra närmast och jobbat bäst ihop.

Trots att hon snubblade på målsnöret lovar hon att fira ordentligt på efterfesten.

Bästa finalen

Juryordförande Tony Irving är mer än nöjd med finalen.

– Det var den bästa vi haft på elva år. Jag är så lycklig över att tittarna röstade fram just de här två tjejerna till finalen. Jag har bara väntat på att svenska folket ska fatta att "Let's dance" handlar om just dans och inte sura gubbar.

Han säger att finalen var oerhörd jämn och att det kunde ha gått hur som helst.

– Biancas nummer var kanske snäppet bättre kvalitetsmässigt, men jag är en pardanslärare och Elisa körde ett shownummer som var baserad på pardans. Det älskade jag.