Fakta: Berg & Meltzer

Samarbetet startade 2014 med "Berg & Meltzer i Amerika" och fortsatte året därpå med "Berg & Meltzer i Europa".

Senare 2015 gjorde de showen "Berg & Meltzer på Oscars", live på Oscarsteatern i Stockholm. Den visades också i tv. 2016 är duon aktuell med "Berg & Meltzer på Hawaii", med sändningsstart i Kanal 5 den 14 april.

– Vi ville hinna lära känna ett ställe den här gången och tänkte "Hawaii, det måste vara paradiset på jorden – dit åker vi", säger Carina Berg om "Berg & Meltzer på Hawaii", som börjar sändas i Kanal 5 den 14 april.

– Det tog inte lång tid för oss att komma in i "Hawaii-tempo". En Hawaiiminut är 120 sekunder, förklarar Christine Meltzer och skrattar.

De hyrde ett hus på stranden på ön Oahu och under en månad gick de in för att anamma den hawaiianska kulturen. Duon förvånades över hur otroligt vänliga alla var. En marinbiolog var så förtroendeingivande att han övertygade dem om att simma med hajar, utan någon skyddande bur.

– Tanken med programmet är att vi ska utmana oss själva, vi vill vara med om äventyr, säger Carina Berg.

Som en del av att lära känna Hawaii ingick det även att prova de lokala läckerheterna. Fiskögon och testiklar stod på menyn, men där nådde Carina Berg sin matgräns.

– Christine är en läckergom, men jag äter mest för att bli mätt. Men fiskögonen, där gick gränsen! Dem ville jag inte äta upp, säger Carina Berg.