"Vi är stolta över att berätta att vår uppskjutna Europaturné – som nu heter 'The nos amis tour' (Våra vänner-turnén) – börjar den 13 februari. Vi kan knappt vänta till vi får se era vackra ansikten", skriver bandet på sin Facebooksida.

På torsdagsmorgonen får de som hade biljetter till den inställda konserten på Debaser Medis chans att köpa biljetter till den kommande spelningen, den 13 februari. Samtliga köpare kommer att få information via mejl. Om det blir några plåtar kvar släpps de till allmänheten med start den 21 december. Chansen är dock inte så stor, med tanke på att den ursprungliga konserten var utsåld.

Spelar inte på Bataclan

– Det är jättekul att de kommer tillbaka, jag kan tänka mig att det blir en ganska känslosam kväll. Det blir ju deras första på den här avbrutna turnén, säger Liza Nilsson på Luger, som tillägger att Live Nation och Luger har ökat sin säkerhet sedan dåden i Paris.

Bandet tvingades ställa in sin pågående turné efter terrordåden i Paris den 13 november, då bland annat 89 personer dödades på deras konsert på Le Bataclan. Bandet ska återvända till Paris men skriver på sin sajt att de inte ska spela på Le Bataclan. Istället hålls den franska konserten på Olympiateatern.

"Inte ett alternativ"

"Att inte återvända och fortsätta turnén var aldrig ett alternativ. Vi ser fram emot att komma tillbaka i februari och fortsätta med vårt uppdrag att leverera rock 'n' roll till världen", skriver sångaren Jesse Hughes.

Den återstående delen av turnén pågår 13 februari–5 mars. Dessutom har de planerat in en konsert i Danmark och två i Tyskland i augusti.