Fakta Summerburst festival:
  • Summerburst håller två festivaler under sommaren, en i Stockholm (10–11 juni) och en i Göteborg (27–28 maj).
  • Den första Summerburst–festivalen hölls 2011.
  • Festivalen beskrivs som: En festival som sprider glädje för alla som älskar housemusik, massiva produktioner och galna upplevelser i Norra Europa.
  • Artister som redan tillkännagetts för sommarens festivaler är bland annat David Guetta, Kygo, Steve Angello och Icona Pop.

Den norska DJ-duon Broiler har nyligen släppt singeln ”Money” och är ett av släppen som idag avslöjas till sommarens Summerburst-festival i Stockholm. Förra året intog duon Summerburst scen i Göteborg, och sedan dess har de längtat efter att få komma tillbaka till Sverige för en stor spelning.

– Spelningen i fjol var sinnessjukt kul, så att få komma till Stockholm i år ska bli fett, säger de när Metro pratar med dem.

De två norrmännen har varit runt i Sverige på flera olika klubb-gig sedan de blev kända år 2011. Och Sverige är en favorit för killarna.

– Vanligtvis så är det bättre drag på spelningar i Sverige än i Norge. Det verkar som att svenskarna är mer glada i elektronisk musik och gillar att festa mer än vad norrmän gör, skrattar Mikkel Christiansen, ena halvan av Broiler.

Broiler kommer kunna ses på Summerburst i Stockholm som går av stapeln 10–11 juni. Andra släpp till sommarens festival som också tillkännagavs idag är Dannic, Cazzette, Dzenko & Torres och Jonas Blue.