Fakta: Startfältet i finalen

1. Panetoz: "Håll om mig hårt"

2. Lisa Ajax: "My heart wants me dead"

3. David Lindgren: "We are your tomorrow"

4. Saraha: "Kizunguzungu"

5. Oscar Zia: "Human"

6. Ace Wilder: "Don't worry"

7. Robin Bengtsson: "Constellation prize"

8. Molly Sandén: "Youniverse"

9. Boris René: "Put your love on me"

10. Frans: "If I were sorry"

11. Wiktoria: "Save me"

12. Samir & Viktor: "Bada nakna"

Fakta: Frans

Frans Jeppsson Wall föddes i december 1998 i Ystad. Som sjuåring fick han en hit med "Who's da man", en hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic.

Debuterade i Melodifestivalen i år med "If I were sorry", som han själv skrivit tillsammans med Oscar Fogelström, Michael Saxell och Fredrik Andersson. Bidraget gjorde succé i den fjärde deltävlingen i Gävle och gick direkt till final.

Aktuell i Melodifestivalens final där han räknas som den stora favoriten.

Frans Jeppsson Wall hade en hit som sjuåring med Zlatan-hyllning "Who's da man" – sedan försvann skåningen från rampljuset.

När han tio år senare bestämde sig för att ställa upp i Melodifestivalen var det få som trodde på honom. Nästan ingen alls, faktiskt.

– Jag hade bland de högsta oddsen när jag gick in i det här, säger Frans.

Allt det ändrades i Gävle för två veckor sedan. Inför Melodifestivalens fjärde deltävling var Molly Sandén den stora favoriten men efter att Frans charmat sönder genrepspubliken totalt kom allt att handla om honom.

– Det var skönt att publiken hängde på och att jag fick sådan respons. Samtidigt visste jag inte hur det skulle kännas när folk satt och kollade hemma. Så känslan var bra men jag visste inte hur det skulle gå, rent tävlingsmässigt.

"Helt sjukt"

Det gick som bekant hyfsat. Frans gick direkt till final och under de veckor som gått sedan dess har hans "If I were sorry" intagit förstaplatsen på singellistan och blivit årets största schlagerhit på diverse strömningstjänster.

Och ja, oddsen har också ändrats – den som spelar på att Frans ska vinna Melodifestivalen får knappt pengarna tillbaka.

– Vi kände efter Gävle att det här kan gå bra, väldigt bra. Men att det skulle gå så här bra var inget vi hade förutspått. Det som har hänt de här veckorna, det har varit helt sjukt.

– Men det betyder inte så mycket för mig, jag känner att jag uppnår det jag vill uppnå genom att få kontakt med publiken.

Frans går in i finalen som den överlägset största favoriten men säger själv att han inte känner någon press över huvud taget.

– Det här har hela tiden varit en rolig grej, ingen stress och ingen oro. Att det blivit så stort hade kunnat ändra på det men det har det inte gjort. Jag ska upp på scenen och ha kul, jag ska göra ett bra framträdande, få kontakt med publiken och sprida något slags känsla till dem som sitter där hemma.

Vill representera Sverige

Frans ser dock inte sig själv som en självklar vinnare. Han tycker att det finns flera andra urstarka bidrag.

– Det är många bra låtar. Jag kan säga fyra: Robins "Constellation prize", Wiktorias "Save me" och Mollys låt, den är mäktig.

Det var tre stycken.

– Okej, och så lägger jag in min egen.

En eventuell vinst i finalen ser han bara som "en bonus".

– Men det hade varit kul, absolut. Det blir lite extra jobb i skolan men det får gå att lösa.

Vad skulle en vinst innebära för dig?

– Att vinna är en sak men att få representera Sverige och göra folk stolta, det betyder så mycket mer än att vinna. Det är stort och mäktigt att representera Sverige, så av den anledningen skulle jag tycka att det hade varit kul att vinna.