Åtta unga som är vana att få allt serverat av sina föräldrar möter en helt annan verklighet i SVT:s nya säsong av ”Ung & bortskämd”. De lämnar hemmets trygga vrå och bor tillsammans i ett hus där ska lära sig att städa, diska, handla, laga mat och hushålla med pengar. 

Deltagarna ställs inför olika utmaningar och utvärderas sedan av – sina föräldrar.

Förra säsongens vinnare Daniel Afshinnejad och finalisten Paulina Starborn utvärderar det första programmet och deltagarna.

Paulina, du fnissade när du såg avsnittet?

– Jag kände igen mig i programmet och kom ihåg hur det var när vi skulle handla mat för första gången. Det var ett kärt minne, säger hon.

Daniel Afshinnejad hoppas att deltagarna är med av rätt anledningar – att lära sig ta ansvar och rusta sig inför vuxenlivet.

–  I ”Ung & bortskämd” lärde jag mig att när jag började ta eget ansvar och laga mat och städa så började jag känna ett egenvärde och det gav mig självförtroende, säger Daniel Afshinnejad.

Nytt för årets säsong är att Doreen Månsson är programledare.

– Det är bra att det kommer in någon som styr upp lite. Det tror jag att vi också hade behövt, säger Daniel Afshinnejad.

Vem tror ni kan gå till final?

– Jennie (Larsson reds anm). Hon skötte sig bra på uppdragen och var positiv, säger Daniel Afshinnejad.

– Jag gillade Hind (Jabaly). Hon var väldigt ärlig. Jag tror att hon kan bli rolig i programmet och att hon kan lära sig något, säger Paulina Starborn.