Fakta: Malin Olsson

Malin Olsson har tidigare varit programledare för flera olika program, bland annat för tävlingsprogrammet "Atleterna" och lekprogrammet "Minuten." Hennes tv-karriär började 2005 på den musikinriktade kanalen "The Voice TV" men 2006 började hon istället programleda "Bobster" på SVT.

I flera år var hon också programledare för SVT:s sommarlovsprogram "Sommarlov."

Den nya säsongen av "Vem bor här?" drar igång i SVT1 den 4 april. En programserie som utmanar fördomar både hos deltagarna i tv-rutan och hos tittarna där hemma. Det enda deltagarna får veta om varandra är namn och yrke. Det gäller sedan för dem att läsa av varandras stil och agerande i de olika hemmen för att kunna para ihop rätt person med rätt hem.

– De flesta tycker sig nog vara ganska bra människokännare, men det är ganska många gånger som man går bet, säger Malin Olsson.

Nytt för den här säsongen är att i stället för sex deltagare kommer fem personer nu vara med och tävla i varje avsnitt. Detta för att få mer tid hemma hos deltagarna, men också för att tittarna ska kunna hänga med lättare.

– Det är viktigt för oss att deltagarna också ska kunna vara delaktiga och få en chans att gissa. De får ju inte träffa deltagarna lika länge som deltagarna får träffa varandra, säger Malin Olsson.