"Gud ska veta att jag har gjort många skitprojekt men 'Boys' är inte ett av dem".

Skådespelaren Adam Pålsson försvarar den omdebatterade tv-serien.

Fakta: Adam Pålsson

Bor: I Stockholm.

Ålder: 27

Utbildning: Stockholms dramatiska högskola/Teaterhögskolan (2008-2011).

Familj: Flickvän och dotter.

Genombrott: "Torka aldrig tårar utan handskar" (2012).

Hektiskt 2015: Teater: Medverkade i "Barnet" av Jon Fosse på Dramaten.

Film: "I nöd eller lust" av Kjell Sundvall.

TV: "Bron" (SVT), "Boy machine" (TV4) och "Boys" (SVT Play).

Dokusåpa: "Parneviks" för TV3, där han tillsammans med sin flickvän och kollegan Björn Gustafson hälsar på hos familjen Parnevik i Florida. Avsnittet sänds i vår.

Fakta: I hetluften 2015

Vi avslutar året med en serie artiklar där vi fokuserar på kultur- och nöjespersoner som varit ordentligt i hetluften under 2015 och ber dem blicka framåt mot 2016.

Tidigare medverkande: Författaren David Lagercrantz och sångerskan Miriam Bryant. I den tredje delen möter vi skådespelaren Adam Pålsson. Den fjärde och sista intervjun görs med skådespelaren Shima Niavarani.

Hösten 2013 stod Adam Pålsson på Dramatens stora scen och mottog applåder för rollen som Mozart i helaftonsföreställningen "Amadeus". Han hade slagit igenom stort i tv-serien "Torka aldrig tårar utan handskar" men trots yttre framgång var Adam Pålsson bara trött och håglös. Först trodde han att han var utbränd.

– Jag borde ju ha känt mig lycklig. Åtminstone stimulerad. Men jag var bara helt orkeslös. Jag och min flickvän åkte på semester men jag blev inte piggare. När vi kom hem sa hon åt mig att gå till en läkare och göra alla tester som fanns.

Började medicinera

Det visade sig att Adam Pålsson hade ett fel på sköldkörteln. När han började medicinera och fick ordning på hormonerna i kroppen blev det roligare att leva. Och att jobba.

– Utan att vilja låta förmäten så måste jag säga att jag alltid mår bra nu. Skillnaden mellan att vara konstant trött och utvilad är enorm. Och jag älskar alla jobb jag gör, jag har ett otroligt roligt yrke.

I början av året blev Adam Pålsson pappa till dottern Dylan.

– Tack vare henne har det här varit mitt bästa år hittills, det är helt underbart att få barn. Det har gått att få ihop alltihop, med lite god logistik har det inte varit så värst stressigt. Och nu under hösten har jag varit pappaledig.

"Boys" och rubrikerna

Samtidigt har han dykt upp varje vecka i SVT:s krimserie "Bron" och TV4:s pojkbandsdrift "Boy machine". I den ena spelade han psykopat och i den andra en odräglig popstjärna. Men trots miljonpubliken för de båda serierna var det lågbudgetsatsningen "Boys", om Södermalmskillarna Victor och Leo på SVT Play, som orsakade de flesta rubrikerna. Efter en pressdag på SVT då trailern för serien visades kom hånfulla och ifrågasättande omdömen.

– Vi satt ju också på den där pressträffen och när vi såg trailern blev vi lite skärrade och tänkte "nej, vad är det här?". Samma dag som den fick ett plus i betyg i Aftonbladet satte vi oss allihop i en biosalong och såg serien i ett svep. Och den var ju jättebra! Det var otäckt att uppleva det journalistiska lämmeltåget som folk bara hakade på utan att ha sett den.

Adam Pålsson gick, ovanligt nog, ut och försvarade serien.

– Det var många debutanter med i projektet så jag kände att jag fick ta den grejen. Gud ska veta att jag har gjort många skitprojekt men "Boys" är inte ett av dem. Sedan måste man inte tycka att den är ett mästerverk. Men den är inte ett plus! Den som påstår det saknar omdöme.

Ny thrillerserie

Efter nyår börjar Adam Pålsson filma sin nästa stora roll. Tv-seriethrillern "Innan vi dör" ser ut att uppta stora delar av hans 2016.

– Serien handlar om en polis, som spelas av Marie Richardson. Jag spelar hennes son och de har en mycket frostig relation eftersom hon satte dit honom för langning. Det är ett jättebra manus, inte sedan "Torka aldrig tårar" har jag haft en likande läsupplevelse. Det ska bli superkul.