Fakta: Frans Jeppsson Wall

Född: 1998 i Ystad.

Bakgrund: Slog igenom som sjuåring med Zlatan-hyllningen "Who's da man". Debuterade tidigare i år i Melodifestivalen med låten "If I were sorry", skriven av Frans själv tillsammans med Oscar Fogelström, Michael Saxell och Fredrik Andersson.

Statistik: Frans är den yngsta vinnaren av Melodifestivalen sedan Carola vann med "Främling" 1983. "If I were sorry" har nu spelats över 30,6 miljoner gånger på Spotify och musikvideon till låten har visats över 3,3 miljoner gånger på Youtube.

Aktuell: Representerar Sverige i Eurovision Song Contest i finalen i Globen den 14 maj. Räknas som en av favoriterna enligt oddsmakarna.

När Frans Jeppsson Wall och Sverige klev in i Eurovision Song Contest-cirkusen på allvar i tisdags var det efter ett par intensiva dagar. Efteråt berättade Frans själv att även om han var nöjd med repetitionerna så kände han sig trött.

Under söndagens repetitioner i Globen var känslan den motsatta.

– Jag är så full av energi. Vi sjöng upp lite före och värmde upp och så. Allt var bra, säger Frans efteråt.

Han berättar att de lediga dagarna hemma i Ystad, som tillbringades med familjen, gjorde susen.

– Jag bara laddade batterierna och nu är jag uppe i himlen. Nej, jag skojade bara men jag har väldigt mycket energi nu. Jag är på bra humör, säger Frans.

Saknar publiken

Rent tekniskt och innehållsmässigt var repetitionerna också en framgång.

– Alla vinklar satt, musiken satt, allting satt. Det är ett litet problem för jag brukar vilja ha någonting som jag gör fel, något som jag kan koncentrera mig på som jag vill göra bättre. Jag får försöka hitta något sådant, säger Frans.

Han saknar dock fortfarande publiken – "If I were sorry"-numret bygger fortfarande mycket på publikkontakt.

– Det känns väldigt tomt. Jag ser fram emot när det är publik, säger Frans.

"Leverera och njuta"

Nu väntar ett par dagar utan repetitioner i arenan. Sverige är som bekant direktkvalificerat till den stora finalen på lördag och först under genrepen på fredag kliver Frans upp på Globens scen igen.

Han kommer dock inte att gå sysslolös – dagarna är fyllda med olika arrangemang och Frans känner att han nu har klivit in i Eurovision-bubblan på allvar.

– Nu är det inget fram och tillbaka, inget annat att tänka på. Nu är det bara att vara här och leverera och njuta, säger han.