Förra veckan beskrev "Star wars"-skaparen George Lucas företaget Disney som "vita slavhandlare". Nu ber han om ursäkt för sitt uttalande, skriver BBC.

Det var i en intervju med den amerikanske tv-värden Charlie Rose som Lucas jämförde försäljningen av rättigheterna till sitt livsverk med att ha "sålt sina barn till vita slavhandlare". I ett uttalande ber han nu om ursäkt för kommentaren och säger att jämförelsen var opassande. Han framhåller också att han har "stor respekt för företaget".

"Jag går sällan ut med uttalanden för att förtydliga hur jag känner, men det är viktigt för mig att få klargöra att jag är överlycklig att Disney äger rättigheterna och fortsätter arbetet i en så spännande riktning när det gäller filmer, tv och parker", säger Lucas.

Lucas sålde "Star wars"-rättigheterna till Disney för 33,4 miljarder kronor 2012. Den nya filmen "Star wars: The force awakens" är regisserad av JJ Abrams och hade premiären den 16 december har den dragit in över en miljard dollar, motsvarande 8,3 miljarder kronor.