Fakta: Årets deltagare

Grupp 1:

Caroline Ek, kickboxning.

Peter Forsberg, ishockey.

Niklas Jihde, innebandy. (Utslagen)

Hanna Marklund, fotboll. (Utslagen)

Jörgen Persson, bordtennis.

Karolina A Højsgaard, orientering (Utslagen)

Grupp 2:

Inez Karlsson, jockey

Kicki Johansson, basket

Björn Ferry, skidskytte

Anders Eriksson, enduro

Kennet Andersson, fotboll

Heidi Andersson, armbrytning

Veckans avsnitt av "Mästarnas mästare" bjöd på gruppfinal. Deltagarna ställdes mot i varandra i en hinderbana, en mountainbike-tävling och ett test i pulsprecision. Caroline Ek vann den första grenen, där Peter Forsberg kom på andra plats. Sämre gick det för Jörgen Persson och Niklas Jihde som inte slutförde tävlingen.

– Känslan var nästan lite overklig. "Det kan inte vara möjligt att jag vinner över de här tre starka killarna", tänkte jag, sade hon i programmet.

Efter den första tävlingen stod Persson och Jihde på noll poäng var och det visade sig att avståndet till Eks och Forsbergs poäng var för stort för att ta igen. Två tävlingar senare låg de kvar i poängbotten och fick därför göra upp mot varandra i veckans nattduell. Persson valde gren och lyckades besegra Jihde i stavduellen, som handlar om snabbhet och reaktionsförmåga.

– Det kryper i kroppen, hade jag varit hemma hade jag nog tagit de här och kastat in i muren, sade Niklas Jihde och pekade på stavarna att ha förlorat i duellgrenen.

Caroline Ek, Peter Forsberg och Jörgen Persson går därmed vidare från det första gruppmötet. Vilka tre de får möta i tävlingens slutmoment avgörs de kommande veckorna, då Inez Karlsson, Kicki Johansson, Björn Ferry, Anders Eriksson, Kennet Andersson och Heidi Andersson i Grupp 2 ska tävla mot varandra.