I databasen går det att söka efter personers namn, födelseort, födelsedatum, yrke eller titel samt kön, vilket gör det möjligt för den intresserade att kanske hitta en släkting bland de fotograferade.

Förutom häktade och straffade blev även lösdrivare och prostituerade fotograferade av polisen. Ibland togs till och med bilder av personer "om de skulle behövas", med personernas tillåtelse. Det kunde exempelvis vara bilder av sågfilare från Ryssland och italienska positivhalare.

Förutom namn, födelsedata och hemort skrevs signalement och speciella kännetecken på fotografiernas baksida. Dessa kännetecken kunde till exempel vara tatueringar, ärr och prickar i tumvecket. Fysiska handikapp som lam hand, träben och dövstum noterades också.

Utöver ovan nämnda uppgifter har Stadsarkivet med hjälp av andra källor lagt till information om dödsdatum, namnbyten och liknande. Uppgifter från bland annat kyrkans folkbokföringsmaterial, domböcker i Stockholms rådhusrätt och polisrapporter från detektiva polisen finns också med.