Fakta: Årets tv-bönder

Sigrid Bergåkra, 43, Söromåsen

Hästbonde och entreprenör från Hälsingland. Letar efter en lugn och harmonisk man. Har tre barn.

Erik Bäckman, 21, Dannäs

Får- och grisbonde som trots sin relativt låga ålder har en egen gård i Småland. Vill gärna träffa en lite äldre kvinna.

Per Sundin, 56, Västanede

Jämtländsk skogs- och fårbonde med glimten i ögat som gillar att dansa. Pappa till Hanna som fann kärleken i bonden Stefan under förra säsongen. Har ytterligare ett vuxet barn.

Jennifer Erlandsson, 33, Slöinge

Hästbonde från Halland som vill träffa en humoristisk och självständig man. Har en treårig dotter.

Matti Karonen flyttade in hos Sigrid Bergåkra med häst och allt. Flera gånger under "Bonde söker fru"-säsongen har han pratat om "hästtricket" och hur han trodde att deras gemensamma intresse skulle vara en väg till kärleken.

Det visade sig dock fungera tvärtom.

I onsdagens avsnitt var det val hemma hos Sigrid Bergåkra i Söromåsen och då blev Matti Karonen den förste av friarna att tvingas åka hem.

– Det kommer nog att ta en ganska lång stund att smälta allt det här, sade han i programmet och tillade att det kändes "ledsamt".

Sigrid Bergåkra förklarade att Matti Karonen låg närmare att vara en god vän än en "het, passionerad pojkvän".

– Det är viktigt att känna en fysisk attraktion, så att det inte blir att man stannar kvar på vänstadiet för länge. Den här närheten är viktigare än allt annat för mig, sade hon.

"Klantat mig"

Skogsbonden Per Sundin tvekade på sina känslor inför frierskan Anneli Runnervik som skulle lämna gården ett par dagar.

Men det hela slutade i stället med att Torhild Öhlén lämnade Västanede för gott – hon sade att hon hade svårt att känna någon "connection" till sin bonde.

– Jag är medveten om att jag har klantat mig minst ett par gånger när det gäller henne. Det var för sent för att reparera det. Jag kan ha lite svårt att känna av det där, hur mycket som behövs. Jag har lite svårt att läsa fruntimmer, det tror jag att jag nästa alltid har haft, sade Per Sundin.

Dejtlängtan hos Erik

Hos Jennifer Erlandsson blev det inget val då hon bara har tre friare på plats.

Och hemma hos grisbonden Erik Bäckman var det val redan i förra veckans avsnitt. Då valde Lina Eriksson att självmant lämna gården i Dannäs

Den här gången kretsade dramat i stället kring Linnea Åberg som suktade efter en dejt med Erik Bäckman – och sade det direkt till honom.

– Både Lina och My har ju varit själva med Erik. Jag har fortfarande inte varit själv med honom men jag hoppas att det kommer att bli av i dag, sade hon.

Men någon dejt blev det inte den här gången heller.