Fakta: Vinnare på Guldtuben 2016

Årets collab: "Try not to laugh challenge" – Keyyo och Clara Henry

Årets löfte: HBA

Årets vloggare: Tova Helgesson

Årets humorkanal: Keyyo

Årets gamer: Pewdiepie

Årets artist: Daniel Norberg

Årets action: Dumbass Productions

Årets style: Therese Lindgren

Årets stjärnskott: Tova Helgesson

Årets Youtubeklipp: Tova Helgesson: "Städar mitt rum"

Årets serie: "Under Hundringen"

Årets youtuber: Therese Lindgren

Årets dolda kamera: Jockiboi

Årets budskap: Sara Nyström

Den svenska Youtube-eliten samlades på torsdagskvällen på Cirkus i Stockholm för att utse årets främsta prestationer och personligheter vid Guldtuben.

Kvällens stora vinnare blev Tova Helgesson, som prisades för årets vloggare (videobloggare), årets stjärnskott samt årets Youtubeklipp för ett klipp där hon för första gången på elva månader städar sitt rum.

– Det är fett konstigt, man kan inte tro att en video där man städar sitt rum kunde gå så här långt, sade Tova Helgesson när hon tackade för det senare priset.

"Så himla gulliga"

För tredje året i rad knep världskände Pewdiepie priset för årets gamer, medan trion i HBA tog hem kategorin årets löfte och Dumbass Productions korades till årets action.

Det prestigefyllda priset årets youtuber gick till Therese Lindgren, som dessutom vann i kategorin årets style.

– Alltså gud, mina följare och tittare är så himla gulliga, jag inte vet var jag ska ta vägen, sade hon i ett, för sammanhanget passande, inspelat tacktal.

Friade under talet

I den nyinstiftade kategorin årets budskap gick priset till Sara Nyström för hennes sätt att dela med sig av svåra händelser.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är jättechockad. Tack, sade en märkbart tagen Nyström, som mottog priset av kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Det största publikjublet fick dock tv-personligheten Joakim "Jockiboi" Berg när han under sitt tacktal för priset årets dolda kamera friade till flickvännen Jonna Lundell – och fick ett "ja" som svar.

Vid galan, som leddes Kodjo Akolor och Kristina “Keyyo" Petrushina, uppträdde Oscar Zia, Molly Pettersson Hammar, Sabina Ddumba och Molly Sandén.