När Madonna slog publikrekord på Tele2 Arena, bara ett dygn efter terrordåden i Paris, var säkerhetsnivån höjd. Detsamma gäller måndagskvällens konsert med hårdrocksbandet Mötley Crüe på Globen. Inte på grund av en hotbild, betonar arrangören Live Nation, utan för att det är rutin efter en sådan händelse. Det kommer dock inte att påverka besökarna.

Kristofer Åkesson, pr- och kommunikationsansvarig på Live Nation menar att arrangören, liksom tidigare, kommer att gå igenom säkerheten i nära dialog med arena, myndigheter och polis inför varje enskilt evenemang. Men han kan inte kommentera framtida förändringsarbete kring säkerhet.

– Om polisen efter Paris skulle komma med nya direktiv kommer vi att göra förändringar därefter.

På Dramaten i Stockholm gick personalen på lördagen igenom säkerhetsrutinerna och beslutade om skärpt uppmärksamhet, men utöver det gjordes inga särskilda åtgärder.

– Vi gjorde bedömningen att det inte fanns någon ökad hotbild mot oss. Vi utgår från polisens bedömning och därifrån var det ingen som kontaktade oss, säger Christina Bjerkander, Dramatens kommunikationschef.