Karl Fredrik, Ralph, Simon, Hristos och Robert. Samliga vinnare i svenska "Biggest loser" har varit män, fram till nu. På onsdagskvällen var det 26-åriga Sandra Wikström från Mora som fick kliva upp på prispallen.

– Det var ett sådant stort mål, en stor dröm jag hade när jag kom till slottet. Jag tänkte "tänk om man kunde få vara den första tjejen som vinner", säger Sandra Wikström till TT.

Hon upplever fortfarande vinsten som overklig, trots att det har gått fem månader sedan finalen spelades in.

Efter inspelningen hamnade hon i en svacka och gick upp i vikt, men hon var beredd på att det skulle kunna hända efter den intensiva perioden.

– Det är ju inte en rak väg. Jag gick upp nästan tio kilo, men jag tog tag i det och satte upp delmål med bra kost och träning. I dag är jag tillbaka på rätt spår och jag har aldrig mått bättre.

Tiden på slottet, där hon har tränats av Sabina Dufberg och Mikael Hollsten, har lärt henne om kost och träning. Men viktigast enligt Sandra är insikten om att man kan förändra sitt liv.

– Det går att göra en förändring om man bara kämpar för det. Det är tufft, absolut, men det gäller bara att aldrig ge upp och att fortsätta tro på sig själv.