Fakta: "Rakt ner i fickan"

Föreställningen har premiär den 30 juni och spelas fram till den 30 juli. Biljetterna släpps den 9 december.

Rollerna spelas av Allan Svensson, Claes Månsson, Carina Lidbom, Jeanette Capocci, Ola Forssmed, Per Svensson, Andreas Nilsson och Lotta Thorell.

Edward af Sillén står för regin och översättningen av Michael Cooneys manus.

Michael Cooneys pjäs "Rakt ner i fickan" beskrivs som "ett ständigt lösande av kriser som hela tiden skapas av mig" av Allan Svensson. Hans rollfigur Erik dras djupare och djupare in i en spiral av lögner och bidragsfusk när han inte vågar erkänna för sin hustru att han har blivit av med sitt jobb.

– Det är en hysterisk fars. Jag försökte hänga med i intrigen hur han håller ihop alla sina bedrägerier, och jag fick lägga av någonstans vid sidan 13 eller 14. Men det ska jag lära mig när det blir dags, säger Allan Svensson.

En bra fars är närmast matematisk när det kommer till att lägga ut trådar och skapa intriger som sedan ska lösas, enligt Carina Lidbom. Hon säger att "Rakt ner i fickan" inte ödslar någon tid innan kaoset sätter i gång.

"Extra roligt"

Allan Svensson och Carina Lidbom har spelat på Krusenstiernska teatern tidigare. Publikens storlek – teatern rymmer över 1 000 platser – gör att skådespelarna måste "ta ut svängarna", säger Carina Lidbom:

– Det är det svåra och det roliga. Men att höra 1 300 personer gapskratta – det är härlig energi.

Allan Svensson säger att han hade tackat ja till att medverka även om pjäsen och rollen skulle vara "sådär".

– Det hjälper ju att man trivs så bra här, då blir det extra roligt att jobba, säger han.

Bekanta ansikten

Claes Månsson har inte stått på Krusenstiernskas scen tidigare, men de flesta i ensemblen är bekanta ansikten för honom.

– Det är en väldig trygghet att spela mot någon man känner. Man går fortare på det man ska göra och skippar den fåniga genanströskeln som alltid finns där annars, säger han.