Fakta: De är kvar i "Idol"

Martin Almgren.

Amanda Winberg.

Simon Zion.

Frans Walfridsson.

Axel Schylström.

Tove Burman.

Det var två tjejer som hängde löst i veckans avsnitt av "Idol". Tove Burman och Ida da Silva fick minst antal röster och till sist var det Ida, som hade sjungit Shanaia Twains "Man! I feel like a woman", som tvingades lämna programmet.

– Det var ju inte mitt tema. Det är inte förvånande, jag hade det på känn, sade hon i programmet efter beskedet.

Stående ovationer

Att Amanda Winberg har varit sjuk i veckan märktes inte. Hennes version av Dolly Partons "Jolene" hyllades unisont av jurytrion som bjöd på stående ovationer. De berömde hennes sångteknik, scennärvaro och förmåga att ta sig an så många olika genrer.

Martin Almgren kallades "briljant" efter sitt framträdande med Aviciis "Hey brother".

– Du levererar i dag, Martin. Och du visar verkligen att du är här för att gå hela vägen till Globen, sade Anders Bagge i juryn.

"Äkta och känslomässigt"

En av årets juryfavoriter, Simon Zion, fick en hel del kritik för sin Laleh-tolkning förra veckan. Men med kvällens version av First Aid Kits "My silver lining" var han tillbaka på banan.

– I dag var det äkta och känslomässigt, sade juryns Laila Bagge.

Axel Schylström bjöd på ett energiskt nummer till Tom Cochranes "Life is a highway" och Tove Burmans version av Taylor Swifts "Love story" beskrevs som övertänd.

Frans Walfridsson, som hängde löst förra veckan, var enligt juryn tillbaka på rätt spår med sin version av Dixie Chicks "Not ready to make nice".

"Äntligen!", var den gemensamma kommentaren.