Fakta: Årets deltagare

Grupp 2:

Inez Karlsson, jockey

Kicki Johansson, basket

Björn Ferry, skidskytte

Anders Eriksson, enduro

Kennet Andersson, fotboll

Heidi Andersson, armbrytning

Grupp 1:

Caroline Ek, kickboxning.

Peter Forsberg, ishockey.

Niklas Jihde, innebandy. (Utslagen)

Hanna Marklund, fotboll. (Utslagen)

Jörgen Persson, bordtennis.

Karolina A Højsgaard, orientering (Utslagen)

Från den första gruppen i SVT:s "Mästarnas mästare" gick Peter Forsberg, Caroline Ek och Jörgen Persson vidare till nästa omgång. På söndagen övertogs huset av en ny grupp taggade idrottare: Inez Karlsson, Kicki Johansson, Björn Ferry, Anders Eriksson och Kennet Andersson.

– Det är en stor ära att bara få frågan, sade skidskytten Björn Ferry i programmet.

I den första lagtävlingen gällde det att behärska mjölksyran i armarna när en platta skulle hållas mellan varandra. Ferry tappade greppet först av alla, men räddades av lagkamraterna Johansson och Karlsson som stod pall och bärgade segern till "lag ungtupparna".

– Jag var överlägsen men åt fel håll. Det blev seger trots min miserabla start, sade Björn Ferry.

"Jäkligt tufft motstånd"

Motståndarlaget fick sin revansch i den tuffa hinderbanan, vilket innebar att inför den sista lagtävlingen, en spansk variant av fyra i rad, stod alla deltagare på samma poäng.

Tack vare taktiskt spelande från Ferry och armbytaren Andersson, som knep andraplatsen, fick basketspelaren Kicki Johansson och enduroföraren Anders Eriksson segerjubla.

– Varje vinst är så himla viktigt här och det var ett jäkla tufft motstånd, så man var nervös inför varje drag man gjorde, sade Kicki Johansson, som tillsammans med Eriksson tar med sig flest poäng till nästa veckas utslagningsprogram.

Besviken på Ferry

För fotbollsspelaren Kennet Andersson och jockeyn Inez Karlsson innebar förlusten i den sista grenen att de ligger sämst till inför nästa vecka.

– Jag tror definitivt att Björn var hjärnan bakom att de spelade ut oss. De fick det att låta som ett oskyldigt misstag men jag har känslan av att det var spelat, sade jockeyn Inez Karlsson, som dessutom inte var särkilt nöjd med Ferrys genomförande av den första grenen.

– Han spelar ett spel här, första tävlingen med Björn kände jag inte att han gjorde sitt bästa. Det gjorde mig faktiskt lite sned. Jag går och jagar Björn om det blir nattduell, sade hon.

Nästa vecka står tre fysiska grenar på schemat innan det är dags för gruppens första deltagare att lämna programmet.