Fakta: SLE

SLE (systemisk lupus erythematosus) är en autoimmun inflammationssjukdom där immunförsvaret angriper den egna kroppen. Beroende på vilken kroppsdel som drabbas kan den bland annat innebära trötthet, ont i leder, utslag, magproblem, hårförlust och feber.

90 procent av dem som drabbas är kvinnor i åldern 15-45 år. Sjukdomen är individuell, svår att diagnostisera och yttrar sig olika från person till person. Depression och oro är vanligt hos patienter med SLE.

Källa: 1177 Vårdguiden, reumatiskasjukdomar.se.

Selena Gomez spelning i Globen i Stockholm den 12 oktober ställs in. Inget nytt konsertdatum är inplanerat, enligt konsertarrangören Live Nation.

Det var på tisdagskvällen som Gomez meddelade att hon gör ett uppehåll i musikkarriären och avbryter hela sin pågående "Revival"-turné i Europa. I ett uttalande som People tagit del av säger Gomez att avbrottet beror på depression efter att hon diagnostiserats med den kroniska autoimmuna inflammationssjukdomen SLE, (systemisk lupus erythematosus).

"Som många av er vet berättade jag att jag har lupus för ett år sedan. Jag har upptäckt att ångest, panikattacker och depression kan vara biverkningar av lupus, något som i sig innebär extra utmaningar".

Gomez hälsar även att hon hoppas kunna hjälpa andra genom att ställa in:

"Jag vill vara proaktiv och fokusera på att ta hand om min hälsa och lycka, och har bestämt att den bästa vägen framåt är att ta en paus. Jag vet att jag inte är ensam och genom att dela detta hoppas jag kunna uppmuntra andra att ta tag i sina problem".

Pengar för biljetter till den inställda Globenkonserten betalas tillbaka.