Sebastian Ingrosso

Ålder: 32

Bor: Stockholm

Familj: Två barn och en fru

Aktuell: På Summerburst med Axwell /\ Ingrosso på lördag och med nya singeln/videon ”Sun is shining” som släpps i morgon.

Tre artister Ingrosso lyssnar på just nu

Alesso

”Han har precis släppt en skiva som är fantastisk, jag älskar den. Vi jobbar ju ihop så den har varit mycket i playlisten.”

Otto Knows

”Hans album har inte kommit ut ännu men jag har lyssnat på den ganska mycket i förhand.”

Major Lazer

”Han släppte platta häromdagen och jag har lyssnat på den rätt mycket, tycker att den är grym.”

- Sverige har den bästa publiken, säger Sebastian Ingrosso .

- Tänk dig att du fyller år, och att alla du känner och älskar är där, för din skull, för att de tycker om dig, och är på världens bästa humör. De sjunger ”ja må han leva” och du tittar på dem och är världens lyckligaste människa. Så känns det. Fast i två timmar.

Det är Sebastian Ingrosso som försöker förklara hur det är att stå inför tiotusentals fans som exploderar vid varje ny låt – något som han och kollegan Axwell får uppleva oftare än många andra.

Efter upplösningen av Swedish House Mafia jobbade de ensamma ett tag, men bestämde sig så småningom för att börja jobba ihop igen som duo.

- Det är alltid roligare att jobba med andra, tycker jag i alla fall. Visst finns det en charm i att vara själv också, men det är så mycket trevligare att uppleva världen tillsammans, säger Ingrosso.

De håller i tyglarna i allt från videomanus – ”vi spånar fram något roligt och försöker sen hitta en regissör som fattar vad vi vill” – till ljusshower, och brukar oftast få som de vill om inte brandmyndigheterna säger stopp.

- Vi har ett team med ljus, visual och pyro och går igenom allt innan, när vi vill att fyrverkerierna ska gå igång och så. Men om vi spelar på någon gammal venue som är K-märkt får man inte spränga grejer i luften hur som helst.

På lördag tar de sin show till Summerbursts stora scen för att möta hemmapubliken. Enligt Sebastian Ingrosso finns det inte mycket som är större än det.

- Det är så fett att komma hem till Stockholm. Den svenska publiken är den bästa i världen, så är det bara, och så blir det alltid extra känsla när vänner och familj är där. Vi är svintaggade.

Påpassligt inför spelningen släpps också i morgon Axwell /\ Ingrossos nya singel och video ”Sun is shining” med Salem al Fakir på sång. Den blir tredje singeln från albumet duon arbetar på.

* Hur tänker ni med skivan, vad vill ni?

- Göra musik vi kan stå för och tycker om. Vi har aldrig gjort så här många låtar förut och nu sitter vi och väljer vad vi ska sätta ihop. Det är väldigt annorlunda mot att bara släppa en singel, men vi vill ha med så mycket bra musik som möjligt helt enkelt. Samtidigt vill vi att folk ska kunna sätta på plattan i en bil också, inte bara på dansgolvet.

Se videon till nya singeln här!