Fakta: Årets deltagare

Här är årets deltagare i "Let's dance":

Johan Rabaeus, skådespelare

Thomas Wassberg, före detta längdskidåkare

Ewa Fröling, skådespelerska

Linda Lindorff, programledare

Isabel Adrian Angello, tv-profil

Pia Johansson, skådespelerska

Rickard Söderberg, operasångare

Nassim Al Fakir, programledare

Elisa Lindström, dansbandssångerska

Bianca Ingrosso, bloggare

Toni Prince, komiker

Det krävdes en hel del övertalning innan Thomas Wassberg beslutade sig för att ställa upp i "Let's dance". Att det till slut blev ett ja från längdskidåkaren kan TV4 tacka en annan av 56:orna för.

– Att Ingemar Stenmark ställde upp i fjol, det var kanske droppen som gjorde att jag hakade på. Vi är från samma årgång och samma epok, säger Wassberg till TT.

Rent fysiskt verkar "Let's dance" inte bli några problem för honom – danspartnern Malin Watson berättade under pressträffen att Wassberg knappt svettats en droppe under de fyra veckor som de tränat tillsammans.

Däremot måste han träna på att "visa en mer extrovert sida".

– Svårast blir nog att se glad ut under lång tid, säger Wassberg.

Stor favorit

Han säger sig inte vara nervös men ber att få återkomma efter första sändningen med en mer utförlig redogörelse om hur det är att dansa i tv.

– Man förstår att det ska bli en utmaning. Om det sedan blir en utmaning man trivs med, det får man se, säger Wassberg, som inte har satt upp några mål rent tävlingsmässigt.

Flera av de andra deltagarna ser dock honom som en farlig utmanare eftersom han är så populär.

– Det kommer väl antagligen att vara den där skidåkaren som vinner. Folkets röst är avgörande, säger skådespelerskan Ewa Fröling.

Juryordföranden Tony Irving tror dock inte att Thomas Wassberg kommer att göra en Ingemar Stenmark och vinna "Let's dance" av bara farten.

– Stenmark kom in i programmet med alla i ryggsäcken. Wassberg kommer in som en idol men han har inte alla bakom sig bara på grund av sina gamla meriter, med han kan vinna över alla med sin personlighet. Så Wassberg är inte Stenmark och det är jag väldigt glad för, säger han.

Ny jurymedlem

Angående juryn så har den genomgått en fundamental förändring inför årets säsong. Dermot Clemenger lämnar "Let's dance" efter tio år vid Tony Irvings och Ann Wilsons sida – in kommer i stället erfarna dansdomaren Cecilia Lazar.

– Dermot är otroligt duktig, både i sin yrkesroll och i programmet. Men nu blir det en ny riktning. Cecilia bidrar med sin livs- och arbetserfarenhet och det kommer att skapa en ny dimension. Det kan vara bra efter tio år, säger Tony Irving.

Bland nyheterna i år märks också att eftersnacksprogrammet "After dance" kommer att visas i TV4 Play Premium även i reklampauserna – då med Daniel Paris som programledare. Dessutom har flera nya proffsdansare tillkommit.

Den elfte säsongen av "Let's dance" drar i gång den 11 mars. Programmet leds av David Hellenius och Jessica Almenäs.